Jessica - Näsplastik

Knölen på näsan har varit ett komplex ända sedan jag var liten.

Varje gång Jessica tittat sig i spegeln så har det irriterat henne. Och knölen på näsan har varit ett komplex ända sedan hon var liten. Till slut bestämde hon sig för att be om hjälp och få råd om vad som kunde göras.

Jag kontaktade Akademikliniken för att få hjälp med några problem som jag själv upplevt under ganska lång tid. Dels mina djupa rynkor i pannan, dels en knöl på näsan och sist men inte minst min haka som jag tyckte var för liten.

Min omgivning har inte alls varit medveten om att det här har varit ett problem för mig, och jag har aldrig fått några kommentarer av någon annan. Men varje gång jag tittat mig i spegeln så har det irriterat mig, och knölen på näsan har varit ett komplex ända sedan jag var liten. Till slut bestämde jag mig för att be om hjälp och få råd om vad som kunde göras.

Jag är supernöjd med resultatet som blev bättre än jag hade kunnat förvänta mig, jag visste ju inte alls vilka möjligheter som fanns innan. Jonas lyssnade på mig och förstod precis vad jag menade när jag beskrev mina känslor, det är nog därför jag blev så nöjd också.

Dr Jonas Röjdmark:

Jessica var en intressant patient att behandla. Hon berättade för mig att hon var missnöjd med sin profil och att hon länge funderat på att söka hjälp, men känt sig osäker på hur hon skulle gå vidare. Jag såg direkt att jag kunde hjälpa henne med att ge hennes ansikte mer harmoniska proportioner.

Med hjälp av så kallad hyaluronsyrafillers, till exempel Restylane, kan man skapa eller återuppbygga volym i ansiktet. Här använde jag fillers för att bygga upp hennes något ”flyende” haka och jämna ut den lilla knölen på näsan.

De fillers vi arbetar med är inte permanenta utan bryts ned naturligt av kroppen. Hur länge resultatet sitter i varierar från person till person men minst 3-6 månader kan man räkna med beroende på vilket parti i ansiktet som behandlats.

Rynkorna i Jessicas panna behandlades med muskelavslappnande medel, vilket fick hennes panna att slappna av och rynkorna att bli mindre framträdande.

Även effekten av muskelavslappnande medel klingar av naturligt, även här är det individuellt och beror bland annat på styrkan i de muskler som behandlats, men man brukar säga upp till ett halvår.

Jessicas resultat är naturligt och fint.