Frida, 36 år - Bröstoperation

Jag gjorde brösten bara för min egen skull. De är bara aningen större än vad jag hade innan jag fick barn, men det gör otroligt mycket för mig. Näsan ser helt naturlig ut och jag är så otroligt nöjd över resultatet.

Frida, 36 år, Stockholm, näs- och bröstplastik

Frida hade haft komplex för sin näsa, som var asymmetrisk, under hela sitt liv. Hon kände sig begränsad och obekväm i alla situationer med såväl familj och vänner som i jobbsammanhang då hon skulle fotograferas.

När pandemin kom och Frida började jobba hemifrån kände hon att det var ett bra tillfälle för en eventuell operation. Att Frida kunde göra en online-konsultation hemifrån gjorde det möjligt att ta första steget, då hon är ensamstående med två barn och har svårt att få tiden att räcka till.

Blev rekommenderad att gå till Akademikliniken

”En vän till mig gjorde en bröstförminskning på Akademikliniken och var så otroligt nöjd med resultatet. Hon hade även andra specifika krav kring hennes operation där hon blev väldigt väl bemött hos Akademikliniken och det kändes tryggt att vända mig dit.”

Från första stund i konsultationen med Dr. Maximilian Otte fick Frida ett väldigt stort förtroende för honom.

”Han var tydlig med att säga att inte var något fel på min näsa och gav mig realistiska förväntningar på vad som var möjligt att göra. Det gjorde mig väldigt trygg inför ingreppet.”

Först online-konsultation, sen fysiskt möte

”Vi pratade vidare och jag fick göra en 3D Scanning. När jag fick se bilderna kände jag att han hade mött mina tankar och att vi förstod varandra helt och hållet. Maximilian sa att jag inte behöver bestämma något nu, utan att jag skulle gå hem och titta på bilderna, fundera vidare och höra av mig om jag undrade något mer. Jag hade redan funderat länge och kände mig väldigt trygg med den informationen jag fick inför ingreppet och att mina förväntningar kring resultatet kändes realistiska.”

Frida gjorde sin näsplastik i april 2020. Läkningen gick jättebra och hon kände sig väl omhändertagen hela vägen.

”Nu när jag ser mig själv i spegeln eller ser bilder på mig själv är inte näsan det första jag tittar på. Innan operationen kunde jag inte tro att den jag pratade med tittade på något annat än min näsa, för mitt komplex var så stort. Näsan ser inte konstgjord eller opererad ut, utan helt naturlig och jag är så otroligt nöjd över resultatet. Maximilian fick mig att känna mig väldigt omhändertagen hela vägen och trygg i att det var ett ömsesidigt intresse för resultatet.”

Brösten är helt perfekta – både till min person och kropp

Sedan Frida fick sitt yngsta barn för 10 år sedan har hon velat få tillbaka brösten som de var innan båda graviditeterna. Hon har under tiden inte känt sig helt bekväm i sin kropp och önskat känna sig lite mer kvinnlig. Frida ville gå till Maximilian igen för en bröstkonsultation.

”Jag funderade inte på att gå någon annanstans än till Akademikliniken även för min bröstoperation. Dels på grund av min vän som gjorde bröstförminskningen som var så otroligt nöjd med hela upplevelsen, dels eftersom jag själv hade opererat näsan och det blev så lyckat.”

Hon gjorde en 3D Scanning där hon fick prova ut storlek, val av implantat och de diskuterade förväntningar och förutsättningar. I januari 2022 opererade Frida brösten och la in 315 cc.

”Man har olika mål och önskemål om resultat, men för mig handlade det inte om att få en stor byst utan bara få tillbaka lite fyllighet och form. Jag gjorde dem bara för min egen skull. De är bara aningen större än vad jag hade innan jag fick barn, men det gör otroligt mycket för mig. Jag hade realistiska förväntningar innan men de överträffades och jag upplever att brösten är helt perfekta – både till min person och kropp.”

Så fint bemötande längs hela vägen

”Alla som jag träffat hos er båda gånger vid operationerna, all personal har varit så otroligt mån om min integritet, förklarat vad som ska hända hela vägen, mötena med narkosläkare och samtalen innan när man sitter på rummet och väntar har också varit så bra. Jag har känt mig otroligt sedd och trygg hela vägen”.

Boka en konsultation med en av våra skickliga plastikkirurger i Stockholm, Göteborg eller Malmö och ta reda på hur vi kan hjälpa just dig.

Boka Konsultation

Före- och efterbild på Fridas näsplastik