Specialister på bröstförstoring

Akademikliniken är världsledande både inom rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Vi har sedan vi grundades 1991 genomfört över 25.000 bröstförstoringar, vilket ger oss en erfarenhet och trygghet som gör oss helt unika i Norden.

Bröstförstoring- därför skall du välja Akademikliniken

Akademikliniken

Världsledande inom rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi

Vi har sedan vi grundades 1991 genomfört över 25.000 bröstförstoringar, vilket ger oss en erfarenhet och trygghet som gör oss helt unika i Norden. Vi levererar en klinisk och estetisk kvalitet som är svår att återfinna någon annanstans och tillsammans har våra skickliga kirurger och specialister förfinat vårt arbetssätt och drivit utvecklingen framåt i över 25 år.

I Sverige var vi först med att använda anatomiska implantat i början av 1990-talet och under 2000-talet var vi första kliniken att introducera 3D-kamera och lättviktsimplantatet B-lite.

Nöjd med dig själv

Vår storlek är din trygghet. Hos oss möter du alltid legitimerad, auktoriserad och certifierad personal som finns där för dig – inte bara före och under operationen, utan också i efterförloppet om du skulle behöva det. Det personliga bemötandet är viktigt för oss och oavsett vad, finns vi där för dig och gör allt för att du ska känna dig nöjd. Med dig själv.

Unik metod för estetiskt bästa resultat

Vi drivs av att skapa de estetiskt bästa resultaten och våra erfarna kirurger och specialister har tillsammans utvecklat vårt arbetssätt i över 30 år. Akademiklinikens unika mätteknik, som är framtagen för att få ett så naturligt resultat som möjligt, har gjort oss världskända i hela branschen.

Hos oss får du ingen standardlösning

Konsultationen är det första mötet där du tillsammans med en kirurg diskuterar dina önskemål och förväntningar. Hos oss får du ingen standardlösning, utan vi skräddarsyr resultatet utifrån dina individuella förutsättningar. Med hjälp av 3D-simulering visualiserar vi hur din nya byst kommer att se ut i alla vinklar och tillsammans väljer vi ett lämpligt implantat.

Arbetar med ledande varumärken

Vi arbetar bara med de ledande varumärkena på marknaden såsom Motiva, Allergan, Polytech och Mentor. Genom en speciell teknik för placering av implantatet är Akademikliniken en av de första klinikerna i Norden att standardmässigt minimera ärrens storlek och synlighet.

För oss är också återbesök en viktig del i processen för att säkerställa att du känner dig nöjd och att eventuell komplikation som infektion uppstått, upptäcks i tid. De ingår i priset under 12 månader.

Narkosläkare på Akademikliniken

Ledande inom forskning & utveckling

Vi driver ”AK Fellowship” sedan 2006 – ett utbildningsprogram där utvalda kirurger från hela världen erbjuds en vidareutbildning inom estetisk plastikkirurgi.

Under åren har vi utbildat tusentals plastikkirurger genom våra fördjupningskurser och tack vare vår gedigna erfarenhet är vi en efterfrågad referensklinik hos både leverantörer och samarbetspartners.

Publicerat 400 vetenskapliga artiklar

Våra kirurger föreläser kontinuerligt i internationella sammanhang och tillsammans har de publicerat fler än 400 vetenskapliga artiklar och genomfört över 40 forskningsstudier inom plastikkirurgi som godkänts av etikprövningsnämnden på Karolinska Institutet.

Kirurgerna jobbar kliniskt på Akademikliniken

Högsta kliniska kvalitet

Den kliniska kvaliteten är något vi prioriterar allra högst. Alla våra kliniker är tekniskt utrustade för att vi ska kunna ge dig en säker omvårdnad, optimala behandlingsresultat och en positiv upplevelse. Hos oss möter du bara legitimerade och specialistutbildade plastikkirurger, anestesiläkare, operations-, anestesi- och intensivvårdssjuksköterskor och erfarna mottagnings- och avdelningssjuksköterskor.

Tillgängliga 24 timmar om dygnet

Med hjälp av den senaste tekniken och de mest moderna metoderna får du en trygg och säker narkos, postoperativ övervakning och bästa möjliga smärtlindring utifrån just dina förutsättningar. Och efter en operation finns vi alltid där för dig – 24 timmar om dygnet.

Akademikliniken är representerade i Socialstyrelsens granskningsnämnd IVO (Inspektion av vård och omsorg).

Kirurg i läkarrock på Akademikliniken

Trygghetsgaranti i upp till 5 år

Vi strävar alltid efter att ha världens nöjdaste kunder. Med oss. Och sig själva. Därför är det viktigt att du känner dig helt trygg med ditt val av Akademikliniken. Vår Trygghetsgaranti omfattar oönskade (resultat och) komplikationer till följd av en behandling/operation.

Den ingår kostnadsfritt under en 12-månaders period efter det att den primära operationen genomförts, men om du vill kan du förlänga garantin till 3 eller 5 år.

Läs mer om vår trygghetsgaranti