”Jag får en otrolig lyster direkt”

Ansikte, Behandlingar - Ansikte

Akademikliniken

Testperson: Sandra Askelöf, marknadschef Tara.

Vad: PRX-T33, kemisk peeling i gelform som ska ge huden spänst, mer lyster, en jämnare hudton, behandla ärr och förbättra återfuktning utan att orsaka fjällning.

Var: Hos Alexandra Johansson, auktoriserad hudterapeut, på Akademikliniken i Stockholm.

Pris: Från 1900 kr.

Tid: Cirka 45 minuter.

Så går det till: Alexandra ger först en kort konsultation där hon svarar på frågor och säkerställer att PRX är en behandling som passar mig. Behandlingen börjar med att huden rengörs på de områden som ska behandlas, i mitt fall ansikte och hals. Sedan appliceras själva peelingen som masseras in i huden tills den absorberats, det upprepas tre gånger. Därefter rengörs huden för att ta bort eventuella produktrester och avslutas med en återfuktande och närande kräm.

Mål med behandlingen: Få bort torrhet, strama upp huden och få lyster.

Känsla före: Lite nervöst eftersom jag har ganska tunn och känslig hud.

Känsla under: Peelingen känns först inte alls, men ger efter ett tag en brännande och stickande känsla. Det är inte behagligt men det är inte heller ohanterbart. När peelingen tvättas av med vatten bränner det till men det går fort över. När jag sedan får lugnande kräm är det bara härligt.

Känsla efter: Huden både känns och ser uppstramad ut. Ansiktet är rosigt och rött men det lägger sig fort och jag har en otrolig lyster direkt! Dagen efter flagnar jag ingenting, vilket man gör vid traditionell kemisk peeling, och jag har fortfarande ett fint glow.

Du kan läsa artiklen här.