Vita prickar under ögonen

Hud

peels

Har du upptäckt att du har vita prickar under ögonen och undrat vad det är för något? Vi förklarar vad det är och vad du kan göra åt det. 

Vad är vita prickar under ögonen?

Vita prickar eller milier som det också kallas, uppstår när huden inte kan göra sig av med döda hudceller och de fastnar i hudens yttersta lager. Milier är helt ofarliga talgcystor, men kan ändå upplevas som jobbiga och något man vill bli av med.

Hur uppstår vita prickar under ögonen?

Har du använt en lite för fet kräm under ögat eller har kanske dagkrämen hamnat på fel ställe? Huden under ögonen är tunn och därför är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Genom att använda en anpassad ögonkräm ska huden under ögonen kunna ta till sig ingredienserna, men också kunna andas. I de fall det kommit för mycket kräm eller huden på något vis blivit igentäppt, uppstår vita prickar eller gula knottror under ögonen. De kan också förekomma på ögonlocket, hakan och ibland även vid bröstvårtan.

Går prickarna att ta bort?

Du kanske har försökt klämma prickarna likt en finne eller pormask, men det är ofta för hårda och stängda och är inget vi rekommenderar. För att få bukt med problemet på ett säkert sätt är det bättre om du går till någon av våra auktoriserade hudterapeuter på Akademikliniken. De kan då hjälpa till att ta bort prickarna med sterila verktyg och anpassade behandlingar med den senaste tekniken.

Hudbehandlingar på Akademikliniken

Det går att åtgärda vita prickar under ögonen så att du ska uppnå en jämnare hudton och textur. Även om det bara rör sig om små prickar kan det ändå upplevas som jobbigt och irriterande och något som du kan må dåligt av. Eftersom de sitter i ett så iögonfallande område är det extra viktigt för oss att kunna åtgärda problemet för ditt välbefinnande. Som en av Nordens ledande skönhetskliniker kan du alltid känna dig säker på att möta legitimerade hudspecialister och hudvård av högsta kvalitet.

Hos oss kan du hitta hudbehandlingar för alla typer av hudproblem. Med hjälp av till exempel en peeling kan du bli av med de döda hudcellerna och öka blodcirkulationen under ögonen och på så vis avlägsna de vita prickarna och förhindra att de kommer tillbaka.

Rätt ögonkräm

På sikt är det viktigt att hitta rätt hudvård anpassad för dig och din hud under ögonen för att inte de vita prickarna under ögonen ska uppstå igen. Vi på Akademikliniken kan skräddarsy din hudvårdsrutin utifrån dina hudproblem. Våra hudterapeuter gör en hudvårdsanalys och ger rekommendationer på olika produkter för att få bukt med de vita prickarna under ögonen.

Tillsammans med våra hudterapeuter, hudspecialister, kemister och plastikkirurger har vi skapat unika hudvårdsprodukter anpassade för att hantera alla former av hudproblem.

För dig som har vita prickar under ögonen rekommenderar vi ögonkrämen Pure Effect Eyes och peelingen Pure Triple Peel. Boosta huden ytterligare med Pure Active Serum för att exfoliera och öppna upp tilltäppta porer.

Boka konsultation