Viktoria 29 år, har fött 2 barn och lider av Rektusdiastas (delade magmuskler)

Patientberättelser, Kropp, Före- & efterbilder, Bukplastik

Plastikkirurg Dr Peter Emuelsson träffar Viktoria, 29 år, som fått problem efter att ha fött 2 barn.

“- Viktoria har en normal vikt och fött 2 barn. Efter graviditeterna fick hon besvär av att magen putade ut, såg gravid ut och att muskelstyrkan i magen försämrats. Detta beror på att de raka magmusklerna (rektusmusklerna) som löper på varsin sida om naveln glidit isär och påverkar bla. hennes stöd i magen. I samband med graviditeterna utvecklade hon även ett navelbråck som gjorde att navel putade utåt mer än normalt.

Hon sökte mig för en konsultation och diskussion om vad som går att reparera och återställa när det gäller hennes mage.
Hennes besvär är ett mycket vanligt förekommande problem hos just kvinnor efter genomgångna graviditeter och som kan ge besvär i form av muskelsvaghet, ryggont, obehag känslor i magen och ett onormalt utseende.

Hudöverskott efter graviditet eller viktnedgång? Den här guiden ger dig en introduktion om överskottshud och bukplastik Ladda  ner

Hon sökte Akademikliniken och mig då jag precis doktorerat i ämnet och för att hon ville få en bedömning av vad som var möjligt att rekonstruera (återställa) av magen.

Efter vår konsultation och min bedömning föreslog jag att rekonstruera/ återställa hennes raka bukmuskler, reparera navelbråcket och i samma seans utföra en bukplastik för att få bort hudöverskott så att hon skulle få tillbaka sitt utseende innan hon blev gravid.
Emilie bestämde sig för en operation som utfördes för drygt 7 månader sedan. Efter några veckors rehabilitering efter operation hade hon fått tillbaka sin styrka, platta mage och kände sig helt återställd.

Man får räkna med tre till fyra veckors återhämtning och det skall gå 6-8 veckor innan man utföra kraftig fysisk anstänging.

Vid sexmånaders kontrollen för några veckor sedan kände sig patienten helt återställd, hade väl läkta ärr, fått tillbaka muskelstyrkan i bukväggen och en plattare, slätare mage jämfört med innan operation. Hon var både nöjd och glad när vi sågs.

Se resultatet efter Viktorias operation nedan

Läs mer om bukplastik >

Se Före-/Efter bilder bukplastik

Läs mer om Plastikkirurg Dr Peter Emanuelsson >

Boka konsultation