Vikten av att använda exfoliering

Okategoriserat, Fråga våra experter

veronica
Vår hudterapeut Veronica Lilja från Akademikliniken i Stockholm, berättar om vikten av att använda exfoliering.

Allteftersom kylan kryper på upplever de allra flesta av oss att huden känns både torr och livlös.

En bra hudvårdsrutin är absolut en viktig del för att hålla huden i bra kondition, men här kan faktiskt även en exfoliering göra större inverkan än vad många tror. Genom att avlägsna döda hudceller från hudens yta triggar vi igång nyproduktionen av ny friska cellerna som på sikt ger förbättrad fuktbalans, jämnhet och lyster. Dessa celler är dessutom mer mottagliga för de aktiva ingredienser man applicerar på huden. Med andra ord hjälper en exfoliering till att optimera effekten av din hudvård.

När det kommer till valet av exfoliering är det enormt viktigt att den är anpassad efter just din hudtyp. Är man osäker rekommenderar jag att man rådfrågar en hudterapeut innan köp. En multifunktionell exfoliering som enligt mig fungerar alldeles utmärkt till de flesta hudtyper är Pure Active Serum. Detta serum applicerar man på kvällen och låter sedan ligga kvar och verka över natten. Produkten innehåller bland annat AHA och hjälper effektivt till att ge huden en helt ny lyster och spänst . AHA är känt för sina goda effekter på bland annat fina linjer, hyperpigmenteringar och fuktfattighet. Har man även problem med orenheter och kvisslor lär man bli extra tacksam om man har denna till hands.
När det kommer till professionella exfolieringar är dessa avsevärt mycket mer potenta än de som går att köpa över disk. Dessa peels utförs av oss hudterapeuter för att på ett så säkert sätt som möjligt uppnå de resultat som patienten eftersträvar. Tillsammans lägger vi upp en skräddarsydd behandlingsplan och hudvårdsrutin. Här går vi igenom förväntningar och tidsramar. Ju mer djupgående och omfattande problemet är, desto mer intensiv behandlingskur kommer det att krävas.

Personligen så tycker jag om att behandla alla former av hudproblem, men jag måste samtidigt erkänna att jag brinner extra mycket för de patienter som kommer in med akneproblem. Som terapeut är det däremot min främsta strävan se situationen utifrån patientens perspektiv och samtidigt verka som en problemlösare.