Vårblogg

Okategoriserat, Övrigt

Goddagens alla bloggläsare!

Så var det dags att småprata med er igen. Blogga alltså, fast alla har nog inte förstått betydelsen av just blogg. I mitt enkla fall är betydelsen av en blogg endast att hålla lite kontakt med er därute och att ibland stimulera till lite eftertanke om vissa av de frågor som berör oss som arbetar med utseende och välbefinnande.

Nu är det så att vissa personer bloggar på nätet och blir uppmärksammade och får fler och fler läsare. När läsarna har blivit tillräckligt många börjar olika företag höra av sig till bloggaren och erbjuda sponsring för att blogga sådant som är till fördel för sponsorn. Reklam alltså, fast dold och falsk tycker jag.

Om ni minns förra året i en TV-serie om skönhetskirurgi i SVT framgick att en kund (jag säger inte patient) fick sina läppar insprutade och som betalning för detta skrev hon fördelaktiga saker på sin blogg om den som sprutade. Detta uttalades öppet i programmet. Usch! säger vi som är utövare av läkaryrket och verksamma inom seriös estetisk kirurgi.

Även här i Göteborg förekommer samma sak vet vi genom patienter, men naturligtvis är jag förhindrad att avslöja namn. Jag bara uppmanar var och en av er innan ni bokar en operation ställ denna fråga: Jag har ju sett era stora annonser, vem är egentligen ansvarig läkare här? Och du som vill operera mig – har du så mycket som en enda dags utbildning i plastikkirurgi? Eller tror du inte att det behövs? Eller tycker du att det är jag som skall betala det livslånga priset för din inkompetens?

Jag pratar i dag om ett mycket allvarligt problem nämligen att det i Sverige inte finns den allra minsta kontroll eller krav på vem som utför skönhetsoperationer.

Det är obegripligt och vi ser på Specialistkliniken om kanske inte dagligen, men ofta stackars utsatta personer som kommer för hjälp efter att ha utsatts för denna typ av bedragare. Socialstyrelsens absolut totala passivitet i denna fråga är ju verkligen inte skrattretande men i hög grad skrämmande och direkt löjeväckande. En skam för Sverige!

När jag började skriva denna blogg (som ju är enkelriktad dvs ingen kan säga emot mig här) var jag inte inställd på att skriva så här allvarligt. Men, kära vänner därute, jag vill er ju verkligen väl, kontrollera vem som får skära eller spruta in saker i din kropp. Är du osäker – vänd i dörren!

Men nu till något trevligare. För närvarande pågår vårt födelsedagsfirande – 25 år – i Göteborg med massor av presenter och överraskningar. Vi är nu också en del av Akademikliniken, en av världens ledande organisationer inom skönhetskirurgi där kompetens, ansvar och omsorg är nödvändiga. Detta passar precis med Specialistkliniken under våra 25 år. Varför inte slå en signal om du vill prata med oss?

Under tiden, njut av den härliga våren. När vårkylan har lagt sig är snart regnperioden här, och sen är det höst.

Med dock varma hälsningar

Claes Lauritzen