Unikt sätt att se hur huden mår – testa själv!

Okategoriserat, Ansikte

Sommaren har vart fantastisk i år, så fort som solen börjar titta fram på vårkanten sitter vi och lapar sol efter vinterns mörker. Men många glömmer att skydda huden, som även är kroppens största organ. Solexponering påskyndar hudens åldrande och ger en oregelbunden pigmentering och större porstorlek, ytliga kärl och finare eller grövre rynkor. Givetvis en ger det även en ökad cancerrisk.

Hudens åldrande påverkas av hur vi tar hand om oss själva, då främst i fråga om sol och rökning, men även av ärftliga betingelser.

 Vi kan aldrig stoppa åldrandet men vi kan bromsa ned uppkomsten av ålderstecken. Genom att leva hälsosamt, skydda huden från sol och hålla huden ren och återfuktad kan du sakta ner processen.

Hur vet du hur din hud mår egentligen?
På Akademikliniken arbetar vi med VISIA System-hudanalys, som är den senaste tekniken, för att mäta hur din hud kommer att se ut om några år, man skulle kunna säga att det är lite som att se in i framtiden. Vi kan på ett dokumenterat sätt kan bedöma vilka skador som finns i din hud och vilken behandling och vilka produkter som passar just dig.

Din hud fotograferas och analyseras via en dator och du får en helhetsbild över din huds egentliga tillstånd, både på och under ytan. Bilderna visar sedan dina pigmentfläckar, blodkärl och rynkor som ännu inte har kommit upp till ytan, men det är bara en tidsfråga. Med VISIA mäts även eventuella hudproblem som till exempel solskador, rynkor, porer och ärr.

Efter att du genomgått
denna hudanalys så skräddarsys ett hudvårdsprogram som lämpar sig till just dig. Genom att mäta analysresultat både före och efter en eventuell behandling kan man också konkret bedöma effekten och visa på fantastiska förändringar i din hud.