Tvätta ansiktet efter microneedling

Ansikte, Behandlingar

microneedling

Hos oss kan du välja mellan många olika typer av ansiktsbehandlingar. Microneedling är en av våra populäraste behandlingar då den är effektiv och ger ett bra resultat. Men eftersom man använder nålar som går in i huden under en microneedlingbehandling blir man röd och svullen efteråt. Därför är det många som funderar på huruvida det är bra att tvätta ansiktet efter microneedling eller inte. Vidare i artikeln får du därför information om hur du ska gå tillväga för att rengöra ansiktet efteråt på bästa sätt och vilka hudvårdsprodukter du kan använda.

 

Vänta till kvällen

Du ska helst vänta till kvällen med att tvätta ansiktet efter microneedling eftersom det minskar risken för komplikationer. Men eftersom ansiktet blir rött, svullet och kan kännas både ömt och stramt kan det vara skönt att tvätta det med kallt vatten. För bästa resultat och för att förhindra komplikationer ska du helst vänta till omkring 12 timmar efter behandlingen.

Det är alltid viktigt att rengöra ansiktet från det huden samlat på sig under dagen. Men när du fått en microneedlingbehandling ska du vara försiktig och använda milda produkter. Du ska helst bara använda ljummet vatten och eventuellt en mild ansiktsrengöring. Det är viktigt att du är försiktig och masserar ansiktet mjukt medan du tvättar det. Torka sedan försiktigt med en handduk.

 

Hudvårdsprodukter

Du bör vänta med att använda dina vanliga hudvårdsprodukter till 1-3 dagar efter behandlingen. Det är för att huden är känslig direkt efter en microneedling och en del hudvårdsprodukter är starka och därför är det viktigt att du väntar någon dag med att använda dina vanliga hudvårdsprodukter. Nedan får du förslag på vilka typer av hudvårdsprodukter du kan använda dagarna efter behandling.

Första dagen kan du använda en mild rengöring och avsluta med ett serum följt av en mild dag- eller nattkräm. Det kan hjälpa då många känner sig strama i huden direkt efter behandling. Dessa produkter är de enda du ska använda de första tre dagarna efter behandlingen.

När det gått minst tre dagar efter behandlingen kan du smått börja använda din vanliga hudvård. Det som är bra att tänka på är att du ska undvika att använda hudvårdsprodukter som innehåller alkohol de första dagarna efter behandling. Det är för att alkohol är uttorkande och starkt, vilket kan göra att din hud reagerar eller känns ännu stramare.

Vad gäller serum och andra hudvårdsprodukter är vitamin A och C de mest optimala att använda på huden efter en behandling, då de har anti-inflammatoriska ämnen som jämnar ut huden, återfuktar och ger lyster. Ett annat bra exempel på en ingrediens som används i hudvård och är bra att använda efter en microneedlingbehandling är hyaluronsyra som hjälper till att återfukta och återställa hudens balans.

Om du använder toner ska du undvika att använda toners med alkohol under de första 10-14 dagarna efter behandling.

En annan sak som är viktig att ta hänsyn till efter att du genomfört en microneedlingbehandling är att du ska undvika direkt solljus under åtminstone de första 24 timmarna. Även aktiviteter som träning och bastubad ska undvikas de första två dygnen eftersom det resulterar i att du svettas.

Om du vill få fler råd vad gäller hudvård efter microneedling kan du rådfråga i samband med behandling.

 

Boka konsultation