Tankar om läppar och självförtroende

Okategoriserat, Patientberättelser, Ansikte

Den danska modebloggaren Simone Moelle skrev ett inlägg på sin blogg för några dagar sedan om hur hon ser på skönhetsbehandlingar varför hon väljer att göra det. Så här skriver hon (vår översättning):

“Tankar om läppar och självförtroende”

När du är född med smala läppar så är faktiskt Restylane din bästa ven från day one du provar det. Det är svårt att gå tillbaka till ingenting (?) när man väl har börjat, och särskilt när man som jag tog en “walk down memory lane” i bloggens arkiv, där jag på allvar kunde se skillnaden i mitt ansikte från förr till nu, efter att jag besökt Akademikliniken. De mest pinsamma inläggen är borttagna, men läs till exempel här http://simonemoelle.dk/2014/01/anbefaling-akademikliniken-emervel-i-laeberne/. Det är lite skillnad, eller hur?

Mitt inlägg hänger samman med ett blogginlägg från Juliane Axen härom dagen. Hon har varit supermodig och hudlöst ärlig kring sina skönhetsbehandlingar, som inkluderar många av de behandlingar som jag också har gjort. Hon är dock lite äldre och har också provat botox – det är för tidigt för mig ännu :-). Superintressant, för hon är ju vacker både före och efter sina behandlingar, men nu är hon det jag skulle vilja kalla den “bästa upplagan av sig själv”.

Det är många saker jag vill förmedla med det här inlägget, men det hela handlar ju om självförtroende och mitt har faktiskt stigit sedan jag påbörjade mina behandlingar. Senast jag fick gjort något (förutom ansiktsbehandlingar) var min Emervel-behandling i somras när jag fixade läpparna. Det gör jag cirka en till två gånger om året, men det kan hålla i sig i allt från 4-10 månader beroende på hur snabbt det bryts ned av kroppen. Som något nytt fick jag också linjerna mellan munnen och kinderna utfyllda med Perlane – de får mig att se äldre och sur ut. Det är ju inte kul att se sur och trött ut när man pratar med människor mer eller mindre varje dag, så jag är nöjd med att jag valde att göra det!

På bilden har jag försökt visa var min behandlare ungefär lägger fillern när hon tar bort linjerna och formar mina läppar. Med läpparna är det primärt runt kanterna hon lägger filers, vilken ger en fin och naturlig look och alltså inte de ankläppar som många förknippar med fillers i läpparna.”

Läs originaltexten på Simones blogg här http://simonemoelle.dk/2014/11/tante-trutmund/

FullSizeRender1