Tandblekning

Tänder

tandblekning

Tandblekning är en kosmetisk behandling som syftar till att göra tänderna vitare genom att reducera missfärgningar och fläckar. Vi utför estetisk tandvård hos oss. Du kan bleka tänderna antingen hemma eller hos oss. Vi erbjuder tandblekning som kan utföras hemma eller hos oss. Ta steget mot vitare tänder och le med självförtroende.

Bleka tänderna

Tänderna kan över tid förlora sin naturliga vita färg på grund av kost, åldrande och livsstilsval. Tandblekning erbjuder en möjlighet att återställa tändernas naturliga utseende eller uppnå ett ljusare leende än tidigare.

Missfärgade tänder

Missfärgningar på tänderna kan uppstå av flera anledningar:

 • Konsumtion av vissa livsmedel och drycker: Kaffe, te och rödvin kan ge upphov till missfärgningar.
 • Rökning: Tobak kan orsaka gula eller brunaktiga fläckar på tänderna.
 • Åldrande: Med åldern blir tandemaljen tunnare och dentinet under kan börja synas igenom, vilket ger tänderna en mörkare ton.

Vita tänder

Färgen på tänder varierar naturligt i nyans från person till person. Några faktorer som påverkar färgen inkluderar genetik och tjockleken på tandemaljen. En tandblekning kan anpassas för att uppnå olika grader av vithet, beroende på individens önskemål och utgångsläge.

Behandlingar för tandblekning

Vi förstår vikten av ett strålande leende och erbjuder därför skräddarsydda lösningar för tandblekning som passar olika behov och livsstilar.

Tandblekning med Brilliant Smile

Brilliant Smile är perfekt för dig som önskar omedelbara och effektiva resultat.

 1. Konsultation: Innan behandlingen genomförs en noggrann undersökning för att säkerställa att du är en lämplig kandidat för blekning. Vi diskuterar dina förväntningar och tidigare erfarenheter av tandblekning.
 2. Förberedelse: Dina tänder rengörs för att maximera effekten av blekningsgelen.
 3. Behandlingsprocess: En speciellt framtagen blekningsgel appliceras på dina tänder. Gelen aktiveras sedan med plasmaljus, en teknik som förstärker blekningseffekten och minskar behandlingstiden.
 4. Resultat: Efter bara en timmes behandling kan du se märkbara förändringar, och dina tänder kan bli flera nyanser vitare. Resultaten kan variera beroende på dina ursprungliga förutsättningar och hur väl du följer av eftervårdsinstruktioner.

Tandblekning hemma

För dig som föredrar flexibilitet och bekvämlighet erbjuder vi hemmablekning.

 1. Anpassade skenor: Vi tar avtryck av dina tänder för att tillverka blekningsskenor. Detta garanterar inte bara komfort utan också maximal kontakt mellan gel och tand för effektiv blekning.
 2. Blekning: Du får med dig en blekningsgel som är speciellt anpassad för hemmabruk. Gelen appliceras i skenorna som sedan bärs under angivna tider, vanligtvis under några timmar per dag eller över natten, beroende på gelens styrka och din tandkänslighet.
 3. Uppföljning: Vi rekommenderar en uppföljning för att säkerställa att du är nöjd med resultatet och för att adressera eventuella frågor om processen och eftervård.

Vi förstår innebörden av ett vitt leende

Genom att välja oss får du tillgång till:

 • Effektiva och snabba resultat: Brilliant Smile erbjuder synliga resultat på bara en timme, medan hemmablekning ger flexibilitet utan att kompromissa med resultatens kvalitet.
 • Säkerhet och komfort: Våra metoder är säkra och skonsamma mot dina tänder och tandkött. Vi använder endast godkända produkter som är effektiva och trygga för att minska risken för ilningar och irritation.
 • Professionellt stöd: Oavsett om du väljer behandling på klinik eller hemma, så är vårt team tillgängliga för att ge stöd och rådgivning genom hela processen.

Om du överväger tandblekning och vill veta mer om vilket alternativ som passar bäst för dig, boka en konsultation med oss. Vi är här för att hjälpa dig att uppnå det leende du alltid önskat.

Boka konsultation