Tandblekning hemma

Tänder

tandblekning hemma

Att bleka tänderna hemma är en effektiv och säker metod för att ljusa upp tändernas naturliga färg. Med hjälp av blekningsskenor och en gel med aktiva ingredienser som tränger in i tändernas emalj bryts de molekyler ned som orsakar missfärgningar. För optimalt resultat bär du skenan under natten eller några timmar per dag, fem till tio dagar, beroende på initial färg och önskat resultat.

Hemmatandblekning med skenor

Tandblekning är inte bara en fråga om ett vitt leende, utan syftar också till att förbättra din självbild och självförtroende. Genom att bleka tänderna hemma kan du på ett smidigt sätt uppnå ett resultat som håller över tid med hjälp av:

 • Skenor: Individuellt anpassade skenor garanterar att blekningsgelen har optimal kontakt med tänderna och minskar risken för att blekmedlet kommer i kontakt med tandköttet.
 • Blekningsgel: Gelen innehåller vanligtvis karbamidperoxid som omvandlas till väteperoxid. Koncentrationen och typen av gel anpassas efter patientens behov och känslighet.
 • Tid: Vanligtvis rekommenderar vi att skenan bärs över natten. Detta ger blekmedlet maximal tid att verka effektivt och säkerställer ett jämnt och hållbart resultat.

Så går tandblekning hemma till

Vi erbjuder hemmablekning med skenor, så går det till:

 1. Konsultation: Innan behandlingen inleds, går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Det är viktigt att förstå hur du önskar förbättra ditt leende och vilken nyans du siktar på.
 2. Skenor: Vi tar avtryck av dina tänder för att tillverka individuellt anpassade skenor. Dessa skenor säkerställer att blekningsgelen täcker tänderna effektivt utan att irritera tandköttet.
 3. Blekning: Du applicerar blekningsgelen i skenorna och bär dem enligt de instruktioner du får, oftast under natten eller några timmar om dagen.
 4. Uppföljning: Vi följer upp resultatet för att säkerställa att du uppnår önskad effekt och för att hantera eventuella frågor eller anpassa behandlingen.

Brilliant Smile – tandblekning på klinik

Vi erbjuder även tandblekning på vår klinik med Brilliant Smile, för dig som vill ha ett snabbt resultat. Denna metod använder en kombination av plasmaljus och en specialgel för att snabbt ge märkbart vitare tänder:

 • Effektiv: På bara en timme kan du uppnå flera nyanser vitare tänder.
 • Säker: Metoden är utformad för att vara skonsam mot tänder och tandkött utan att orsaka ilningar eller andra obehag.
 • Varaktig: Resultaten från en Brilliant Smile-behandling kan vara i flera år, beroende på dina vanor och munhygien.

Kan vem som helst bleka tänderna?

Alla är inte lämpliga kandidater för tandblekning. Vissa faktorer påverkar:

 • Tandhälsa: En grundläggande förutsättning är god oral hälsa. Personer med karies, tandköttsproblem eller känslig emalj kan behöva behandla dessa problem först.
 • Tidigare restaureringar: Tandblekning påverkar inte färgen på fyllningar, kronor eller fasader. Dessa kan behöva bytas ut efter blekningen för att matcha de blekta tänderna.
 • Färg och orsak till missfärgning: Intensiva missfärgningar kan kräva mer avancerade behandlingar.

Tandblekning hemma eller på kliniken

Ta steget mot ett vitare leende och boka en konsultation för tandblekning hemma eller på vår klinik. Vi kommer att diskutera dina önskemål, ta fram en personlig behandlingsplan och försäkra oss om att du får den säkraste och mest effektiva behandlingen. Boka din tid idag och ta det första steget mot ett strålande leende!

Boka konsultation