Ta bort hår på ryggen

Behandlingar, Hår

ta bort hår på ryggen

Att ha en hårfri rygg kan ge en känsla av frihet och självsäkerhet. Hos Akademikliniken erbjuder vi effektiva och skonsamma metoder för permanent hårborttagning med hjälp av IPL och laser. Våra behandlingar är idealiska för dig som vill slippa besväret med rakning, vaxning eller plockning av hår.

Vad är permanent hårborttagning med laser?

Laserbehandling för hårborttagning innebär användning av ett koncentrerat ljus som omvandlas till värme när det träffar hårsäckarna. Denna värme förstör hårsäckarna och förhindrar därmed ny hårväxt. Laserljuset är mycket precist och riktas direkt mot de mörka pigmenten i hårsäckarna, vilket gör behandlingen effektiv för mörkt hår men mindre effektiv för ljusa, vita eller gråa hårstrån.

Hur fungerar hårborttagning med IPL?

IPL, eller Intense Pulsed Light, fungerar på liknande sätt som laser men använder ett bredare spektrum av ljusvåglängder. Detta gör att IPL kan anpassas för att behandla olika hudtyper och hårfärger. Ljuset från IPL absorberas av pigmentet i hårsäckarna och omvandlas till värme, vilket resulterar i att hårsäckarna förstörs och hårväxten minskar.

Skillnaden mellan laser och IPL

Den största skillnaden mellan laser och IPL är att lasern arbetar med en specifik våglängd som är optimerad för hårborttagning, medan IPL använder flera våglängder och kan anpassas med olika filter för att passa olika behandlingsområden. Båda metoderna är mycket effektiva och vilken som är bäst för dig beror på din hudtyp och hårfärg.

Behandlingsprocessen

Inför behandlingen

Vid en första konsultation träffar du en av våra auktoriserade hudterapeuter som gör en bedömning av dina behov och förutsättningar. Du får rekommendationer om vilken behandlingsmetod som är mest lämplig för dig och information om hur behandlingen kommer att genomföras.

På behandlingsdagen

För bästa resultat bör området som ska behandlas vara rakat eller klippt. Det är viktigt att undvika vaxning, plockning eller blekning av håren sex veckor före behandlingen, eftersom lasern endast påverkar hårsäckar som innehåller pigmenterade hårstrån. Under behandlingen kan laserpulserna kännas som små stick, men behandlingen är i övrigt skonsam och inte smärtsam. Hur lång tid behandlingen tar beror på hur stort område som ska behandlas.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du uppleva en lätt rodnad eller svullnad som försvinner inom något dygn. I sällsynta fall kan en brännblåsa bildas, men den läker oftast inom en vecka. Det är viktigt att skydda det behandlade området från sol och att undvika intensiv träning de närmaste 24 timmarna efter behandlingen.

Antal behandlingar som krävs

För att uppnå ett permanent resultat krävs vanligtvis mellan sex och åtta behandlingar. Behandlingarna bör ske med fyra till tolv veckors mellanrum, beroende på vilket område som behandlas och din hår- och hudtyp. Detta beror på att håret har olika tillväxtfaser och endast hår i växtfasen kan behandlas effektivt.

Hårborttagning på ryggen

Hår på ryggen är vanligt förekommande hos män och kan vara besvärligt att hantera med traditionella metoder som rakning eller vaxning. IPL och laser är effektiva metoder för att permanent ta bort hår på ryggen.

Boka en konsultation

För att ta reda på mer om hur vi kan hjälpa dig att bli av med oönskad hårväxt på ryggen, boka en konsultation för hårborttagning. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå en hårfri rygg och ökat självförtroende.

Boka konsultation