Så kan du bli av med stora hängbröst

Bröst

bröstlyft

Brösten blir naturligt hängigare med åren. Det går inte att motverka helt, men det finns saker som kan bromsa upp processen. Det går att bli kvitt hängbröst med hjälp av kirurgi. Att utföra ett bröstlyft eller bröstförminskning kan reducera värkar som orsakas av en tung byst, samtidigt som det kan åtgärda asymmetriska imperfektioner. 

Om du har stora bröst som sitter lägre på bröstkorgen beror det på att vävnaderna i brösten har töjts ut successivt vilket ger ett hudöverskott och en tomhet i brösten. Det är en helt naturlig process att brösten blir hängigare med åren. Den medicinska termen för hängbröst är bröstptos. Även om detta är en naturlig del av att bli äldre finns det sätt att både förebygga och behandla små och stora hängbröst.

 

Behandling av hängbröst

Bröstptos är mer vanligt bland kvinnor som har stora bröst. Det är inget direkt medicinskt problem att ha hängbröst, men det kan vara jobbigt både fysiskt och mentalt, speciellt om hängbrösten kommer i en tidig ålder. Det enda sättet att återskapa bröstens forna form är att återställa bröstvävnader med hjälp av kirurgi. Den vanligaste behandlingsmetoden för att åtgärda hängbröst är att göra ett bröstlyft eller en bröstförminskning.

 

Stora hängbröst går att åtgärda

Vid ett bröstlyft tas överflödig hud bort för att sedan kunna skapa ett bröst som sitter högre upp. När du har gjort ett bröstlyft kommer brösten att få ett betydligt ungdomligare utseende. Huruvida ett bröst behöver lyftas eller inte beror helt på den egna personliga upplevelsen. Ett mindre brösthäng kan även åtgärdas med implantat. För personer med stora bröst kan en bröstförminskning vara ett alternativ. Akademikliniken är experter inom bröstkirurgi och kan ge professionella rekommendationer på vad som skulle passa dig och dina bröst.

 

Stora bröst kan orsaka problem

Personer med stora hängbröst kan få värk i nacke och axlar. Mindre hängbröst kan också orsaka nack- och ryggbesvär, men risken är större för dem som har stora hängbröst. Hängbröst kan även vara i vägen när du tränar vilket kan vara störande. Stora bröst tynger och belastar vävnaderna i brösten och huden. Tyngden och belastningen bidrar till att vävnaderna kan töjas ut snabbare. Hängbröst kan även uppstå efter amning och efter en större viktnedgång. Vid båda fallen minskar brösten i storlek vilken kan resultera i hängiga bröst och slapp hud. Ju fler barn du har fött och ammat desto större risk finns för huden att tappar spänst.

 

Förebygga hängiga bröst

Det går inte att förebygga hängbröst helt, men det finns saker som du kan göra för att bromsa utvecklingen. Att ha en hälsosamvikt är ett sätt att bromsa bröstens färd neråt. Övervikt gör att brösten blir tyngre vilket tänjer ut huden. Genom att hålla en normal vikt är det möjligt att minska belastningen på bröstens vävnader. Att ha bra stöd vid träning är också bra för att minska slitaget på vävnaderna. Rökning är något som påverkar kroppens vävnader inklusive dem i brösten. Att avstå från rökning är därför en bra idé.

 

Boka tid för en personlig konsultation

För att veta vilken metod och teknik som skulle hjälpa dig bäst är det en god idé att boka en tid för konsultation. Under en personlig konsultation görs en bedömning av brösten. Sedan får du veta mer om själva behandlingen och vad du kan förvänta dig för slutresultat av bröstlyftet.

Boka konsultation