Stora bröst på stranden

Bröst

bröstförstoring

När solen och värmen dyker upp är det många som drar sig till stranden för att njuta av sol och bad. Blir du osäker när det är dags att ta på sig badkläderna? Att visa sina bröst på stranden kommer naturligt för vissa och för andra kan det vara en obehaglig upplevelse.

Bröst kommer i alla storlekar och alla bör känna sig bekväma med stora bröst på stranden. Om du är ute efter till exempel en bröstförstoring, är vi på Akademikliniken experter på all form av bröstkirurgi. Men till att börja med kanske det räcker med att veta vad du ska ha på dig på stranden, så här kommer en liten guide.

Att hitta rätt bikini eller baddräkt och det är inte alltid det lättaste. En liten trekantsbikini är ett av de populäraste alternativen för kvinnor att välja, men dessa passar inte alltid bra för större bröst. De leder ibland till att snöret runt nacken måste knytas väldigt hårt som sedan leder till ont i nacken.

 

Breda stödband

För dig som vill bege dig ut på stranden i snygga badkläder och har stora bröst finns det flera bra badkläder att välja mellan. Det viktigaste att tänka på är att bikinin eller baddräkten har breda stödband. Stödbandet runt kroppen är det du bör se till att det sitter ordentligt. Banden runt nacken eller över axlarna bör även sitta bra, men de ska helst inte bära speciellt mycket vikt.

 

Bikini som minimerar

Letar du efter badkläder som får din byst att se mindre ut finns det enkla ovadderade alternativ med en bygel. Sidostycket bör vara lite bredare för att du ska få stödet och lyftet du behöver. Det bredare sidostycket får din siluett att se lite smalare ut.

 

Support och vaddering

När du ska välja bikini eller baddräkt för en stranddag finns det egentligen inte några rätt eller några fel. Det alternativen som är rätt beror helt enkelt på vad du känner dig mest bekväm i. Det är inte alla som vill framhäva sin byst mer och väljer därför en baddräkt/bikini som minimerar bysten, men det finns även personer som gärna väljer alternativ som framhäver bysten en hel del.

För att du ska känna dig så säker som möjligt i din bikini eller baddräkt är supporten det viktigaste att tänka på. Vill du framhäva bysten kan du välja en överdel med vaddering. Ett tips är att du väljer en överdel med vaddering som du kan ta ut om så önskas. Det gör det lättare att se vilket alternativ du känner dig mest bekväm med.

 

Tips vid val av badkläder

Tänk på detta när du ska välja rätt badkläder:

  • Stödbandet på bikiniöverdelens underdel ska bära vikten. Det bör sitta tight utan att kännas obekvämt.
  • För att få ett så bra stöd och lyft som möjligt kan du välja en bikinitopp med hög framdel, byglar och ett bredare sidostycke.
  • Har du stora och tunga bröst kommer breda band ge dig mer komfort.
  • Vill du dra fokus till din byst kan du välja en färgglad eller mönstrad överdel och en mörkare eller helfärgad nederdel.
  • Vill du bära bikini och inte baddräkt får du inte glömma bort att välja en bra bikiniunderdel också. Vill du få illusionen av att dina ben är längre, välj då en högt skuren underdel.

Att hitta rätt badkläder kan vara ett steg mot att känna sig mindre obekväm med sina bröst på stranden, men om du är ute efter att göra någon form av bröstkirurgi, finns vi tillgängliga för en konsultation.

 

Boka konsultation