Sminka ögon med hängande ögonlock

Ögonplastik

ögonlocksplastik

Smink är effektivt för att framhäva en persons skönhet och även om man har hängande ögonlock finns det många sätt att sminka dem på ett sätt som gör att ögonen ser större och piggare ut. I vår steg-för-steg-guide beskriver vi hur man sminkar ögon med hängande ögonlock.  

Orsaker till hängande ögonlock

Det finns olika orsaker till varför ögonlocken börjar hänga. Åldrandet är en vanlig orsak då huden förlorar sin elasticitet och musklerna försvagas. Men det finns också ärftliga faktorer och vissa medicinska tillstånd som påverkar ögonlockens utseende. En del föds med mer hängande ögonlock än andra och för de som önskar en permanent förändring kan Akademikliniken erbjuda skräddarsydda lösningar för att åstadkomma önskad estetik och självförtroende.

Smink – ett kraftfullt verktyg

För de som inte vill använda sig av plastikkirurgi är smink är ett kraftfullt verktyg som inte bara förbättrar vår yttre skönhet, utan även “boostar” självförtroendet. Genom smart applicering och olika tekniker kan smink även förvandla och ge en illusion av lyfta ögonlock och ungdomligare ögon.

Hur sminkar jag hängande ögonlock?

Nu när vi har identifierat orsakerna till hängande ögonlock, låt oss gå vidare till hur du kan sminka dem på bästa sätt. Först och främst är det viktigt att ha rätt verktyg och produkter. Använd en ögonprimer för att skapa en jämn yta och se till att dina ögonlock är torra innan applicering.

Sminka ögonen steg för steg

  1. Ögonprimer: Börja med att applicera ett tunnt lager ögonprimer över hela ögonlocken. Detta kommer att hjälpa din ögonskugga att sitta bättre och förhindra att den samlas i ögonvecket.
  2. Ljus ögonskugga: Applicera en ljus ögonskugga över hela ögonlocket, från ögonfranslinjen upp till brynbenet. Detta kommer att ge dina ögon en öppen och ljus effekt.
  3. Mörk ögonskugga: Använd en mörkare nyans lite över globlinjen för att ge definition och en illusion av mindre hängande ögonlock. Se till att blanda noga så att det inte blir några hårda kanter.
  4. Cat eyes: Det mest effektiva momentet är sminkningen av “Cat eyes”. Cat eyes sminkar du genom att applicera en ögonskugga med mörkare nyans som en trekant från ögats ytterkant upp mot ögonbrynets ytterkant, och sedan snett in mot globlinjen.
  5. Eyeliner: En tunn, spetsig, eyeliner kan hjälpa till att lyfta ögat. Applicera eyelinern längs övre fransraden och upp som en vinge mot ögonbrynet. Undvik att använda för tjock eyeliner eftersom det kan få ögat att se mindre ut.
  6. Mascara: Avsluta med att applicera mascara på dina övre och undre fransar för att öppna upp ögonen ytterligare. Glöm inte att böja ögonfransarna innan applicering eftersom det bidrar till större och öppnare ögon, vilket ger ett piggare intryck.

Ögonlocksplastik hos Akademikliniken

Om du upplever mer omfattande problem med dina hängande ögonlock och önskar en mer permanent lösning erbjuder Akademikliniken ögonlocksplastik av högsta kvalitet. Våra erfarna kirurger använder avancerade tekniker för att ge dig ögonlock som passar din ansiktsstruktur och önskemål. Besök vår hemsida för att läsa mer om våra plastikkirurgiska tjänster eller boka en konsultation med våra experter.

Boka konsultation