Sminka hängande ögonlock och lyft din blick

Plastikkirurgi, Ögonplastik

ögonlocksplastik

Om dina ögonlock inte är lika pigga och spänstiga som de en gång var så kan det bero på flera orsaker. Ofta är skurken i dramat antingen solskador, åldrande eller överdrivet kisande. Alla dessa faktorer bidrar till att kollagenet bryts ned och ögonlocken blir därmed slappare. Vi tipsar om hur du kan sminka hängande ögonlock för en piggare blick. 

 

Du kan sminka hängande ögonlock på ett sätt att du skapar illusionen av ett lyft. Nedan följer en guide om hur du kan gå tillväga. Om du är ute efter att lyfta dina ögonlock utför vi på Akademikliniken bland annat ögonlocksplastik.

 

Förberedande steg för att sminka hängande ögonlock

Innan du börjar sminka hängande ögonlock är det viktigt att förbereda din hud på rätt sätt. Rengör noggrant ansiktet och applicera en fuktgivande ögonkräm som hjälper till att strama upp och återfukta området runt ögonen. En primer speciellt utformad för ögonlocken kan också vara till stor hjälp för att förbättra sminkets hållbarhet och jämnhet.

 

Investera i rätt ögonskuggor och tillbehör

För att skapa en illusion av lyft för hängande ögonlock är det viktigt att använda rätt färger och tekniker. Välj en ögonskugga som är ljusare än din hudton för att highlighta och ge volym till området under ögonbrynsbenet. Använd en matt, neutral skugga på själva ögonlocket för att ge en enhetlig bas. För att öppna upp ögonen ytterligare, använd en skimrande nyans längs ögonfransraden för att skapa en subtil glans.

För att applicera ögonskuggan jämnt och smidigt är det viktigt att använda rätt verktyg. Investera i högkvalitativa borstar som är utformade för att hjälpa dig att nå olika delar av ögonlocket och blanda färger sömlöst.

 

Framhäv dina ögon med eyeliner och mascara

Eyeliner och mascara kan verkligen göra en skillnad när det gäller att sminka hängande ögonlock. Använd en flytande eyeliner och applicera en tunn linje längs med övre fransraden för att skapa en illusion av tjockare ögonfransar och öka öppenheten i ögonen. Se till att linjen smalnar av och blir tunnare mot inre ögonvrån för att undvika att ögonen ser tyngre ut.

För att ge dina ögon en dramatisk look, använd en förlängande och volymgivande mascara. Applicera ett eller två lager längs med övre och nedre fransarna för att ge en öppnare och mer markerad blick.

 

Fixera och sätta sminket på plats

Slutligen, för att säkerställa att ditt smink sitter på plats hela dagen, använd en ögonskuggsprimer för att förhindra att produkterna smetas ut eller samlas i veck på det hängande ögonlocket. En primer hjälper också till att intensifiera färgerna och göra dem mer levande.

För att undvika att ögonskuggan smetas ut eller överför sig till den rörliga delen av ögonlocket, kan du använda ett matt transparent puder över ögonskuggan. Dutta försiktigt på pudret med en liten borste för att fixera produkterna och hålla dem på plats.

Ett annat knep för att lyfta ögonlocket och skapa en öppnare look är att använda en ljus ögonpenna eller highlighter längs den inre ögonvrån och på benet under ögonbrynet. Detta ger en illusion av ökad ljusstyrka och gör att ögonen ser mer vakna och pigga ut.

 

Att veta hur man kan sminka hängande ögonlock kan vara ett första steg i att känna sig mer bekväm med sitt utseende, men om du ändå vill göra något åt det finns vi på Akademikliniken här för en konsultation om eventuell ögonlocksplastik.

Boka konsultation