Sminka bort pigmentfläckar

Hudvårdsprodukter

sminka bort pigmentfläckar

Pigmentfläckar kan vara besvärliga och påverka självförtroendet. Men det finns sätt att minimera deras synlighet med smink. Vi har tagit fram en steg-för-steg-guide som hjälper dig att sminka bort dina pigmentfläckar samtidigt som du bevarar ett så naturligt resultat som möjligt. 

Sminka bort pigmentfläckar steg-för-steg

Att sminka bort pigmentfläckar kräver rätt teknik och rätt produkter. Nedan går vi igenom hur du lättast täcker dina pigmentfläckar för ett jämnt och naturligt resultat. Kom ihåg att öva och anpassa tekniken efter din egen hudtyp och färg på pigmentfläcken för bästa resultat.

  1. Förbered din hud: Se till att din hud är ren och återfuktad. Tvätta ansiktet med en mild rengöringsprodukt och applicera sedan en fuktgivande kräm som passar din hudtyp. Låt krämen absorberas helt innan du går vidare till nästa steg.
  2. Primer: En primer skapar en jämn yta på huden och hjälper sminket att sitta bättre. Applicera en primer över hela ansiktet och fokusera särskilt på området med pigmentfläckar.
  3. Concealer: Välj en concealer med persikoton, som är en nyans ljusare än din vanliga hudton. Detta kommer att hjälpa till att neutralisera färgen på pigmentfläcken. Concealern bör även ha en hög täckningsgrad. Använd en tunn concealerborste eller en makeup-svamp och applicera concealern direkt på pigmentfläcken. Dutta försiktigt tills produkten är jämnt fördelad, så att den smälter in i din hud för en naturlig finish.
  4. Foundation: Applicera din vanliga foundation över hela ansiktet med en foundationborste eller makeup-svamp, inklusive området med pigmentfläckar.
  5. Fixera med puder: Använd ett transparent eller lätt färgat puder för att fixera sminket. Applicera pudret över hela ansiktet, inklusive pigmentfläcken, med hjälp av en stor puderborste. Pudret hjälper till att hålla sminket på plats och minska glans.
  6. Avsluta med setting spray: Efter att du har sminkat bort pigmentfläckarna och har uppnått en jämn hudton och finish, avsluta med setting spray. Denna produkt hjälper till att fixera sminket ytterligare och gör att det håller längre under dagen. Spraya försiktigt över hela ansiktet och låt det torka.

Satsa på ett naturligt resultat

När du sminkar bort pigmentfläckar i ansiktet är det viktigt att undvika en “maskliknande” känsla. Tänk på att använda mindre produkt i omgångar, snarare än mycket produkt en gång. För att sminket ska se naturligt och för att undvika ojämnheter, bör du arbeta in concealern i huden utan stress.

Hudvårdsprodukter mot pigmentfläckar

Förutom smink kan hudvårdsprodukter vara till hjälp i kampen mot pigmentfläckar. Vårt Pure Active Serum behandlar solskadad hud och pigmenteringar, samt är både djuprengörande och har en utjämnande effekt på huden. För de som föredrar oljor rekommenderar vi istället Pure Retin Oil som bland annat stimulerar hudens cellförnyelse och reducerar solskador.

Om du upplever att dina pigmentförändringar är svåra att täcka med smink eller att de krämer du använder inte är tillräckliga, erbjuder Akademikliniken olika typer av behandlingar mot pigmentfläckar. Läs mer om pigmentförändringar och våra behandlingar här.

Hur kan jag förhindra uppkomsten av nya pigmentfläckar?

För att uppnå och behålla en jämn hudton är det viktigt att förhindra uppkomsten av nya pigmentfläckar. Ett viktigt steg i att förebygga och behandla pigmentfläckar är att använda solskyddsfaktor dagligen. Akademikliniken erbjuder solskyddsprodukter med hög SPF, förslagsvis Day Maximal Sense SPF 50, som skyddar huden mot skadliga UV-strålar och minskar risken för att pigmentfläckar bildas eller förvärras.

Boka konsultation