Små ögon

Ögonplastik

ögonlocksplastik

Besväras du av små ögon eller önskar du större, mer framträdande ögon? Hos Akademikliniken erbjuder vi ögonlocksplastik, en behandling som kan ge dina ögon ett piggare och mer öppet intryck.

Varför har vissa personer små ögon?

Arv och genetik spelar en stor roll i hur våra ögon ser ut. Precis som andra drag vi ärver från våra föräldrar, kan ögats storlek och form vara något vi får genom arv. Ögonlockens form och position är ytterligare faktorer som kan påverka intrycket av ögats storlek.

Kan man få större ögon?

Ögonen växer med oss under vår uppväxt. De når sin fulla storlek i tonåren och förändras inte i storlek efter det. Trots detta kan man skapa illusionen av större ögon.

En skickligt applicerad ögonsminkning kan göra underverk för att få ögonen att framstå som större och mer framträdande. Med hjälp av ljusa och mörka ögonskuggor kan man skapa djup och dimensioner för att öppna upp och framhäva ögat. Med en tunn eyeliner, ögonfransböjare och mascara kommer man också långt genom att fokusera på de mellersta och yttre fransarna. Tänk också på att välskötta och formade bryn ramar in i ögat och drar uppmärksamheten till det.

Men om du är trött på att alltid behöva sminka dina ögon och är ute efter ett naturligt resultat som är bestående kan du kontakta oss för en konsultation av ögonlocksplastik. Med hjälp av ögonlocksplastik kan man öppna upp ögonen permanent och på så vis åtgärda till exempel trötta eller svullna ögon som uppfattas som små.

Naturliga proportioner

Hos oss på Akademikliniken är det viktigt att tillsammans diskutera dina önskemål och gå igenom realistiska förväntningar för att nå ett så naturligt resultat som möjligt.

När vi tittar på ett ansikte uppfattar vi dess proportioner. En av dessa proportioner är gyllene snittet, ofta representerat av det grekiska bokstaven phi (Φ) 1,1618. Det är en matematisk proportion som har använts inom konst och design i århundraden. I ansiktet kan det gyllene snittet relateras till avståndet mellan ögonen, näsan, munnen och andra ansiktsdrag. Balanserade proportioner och det gyllene snittet kan ge ett harmoniskt och attraktivt utseende.

Så här mäter man det gyllene snittet för att förstå om man uppfattas ha små ögon:

  • Längden på ögat från inre till yttre hörn borde vara cirka 1,618 gånger avståndet från ögats inre hörn till näsborrens början.
  • Avståndet från mitten av ögonbrynet till ögats yttre hörn borde vara cirka 1,618 gånger avståndet från mitten av ögonbrynet till ögats inre hörn.

Ögonlock

Med åren kan ögonlocken börja hänga, vilket kan skapa ett intryck av mindre ögon. Faktorer som genetik, ålder och solskador kan leda till att huden förlorar sin elasticitet, vilket får ögonlocken att hänga över ögat. Detta kan inte bara påverka ens utseende och psykiska välmående utan även synfältet i vissa fall.

Ögonlocksplastik på Akademikliniken

Vi på Akademikliniken är experter på att hjälpa personer uppnå deras skönhetsideal på ett naturligt och säkert sätt. Med ögonlocksplastik kan vi skonsamt justera ögonlockens position, vilket kan bidra till ett mer öppet och piggare ögonintryck. Behandlingen kan hjälpa dig att få större ögon som uppfattas piggare och yngre. Här kan du se före- och efterbilder på några av de ögonplastikoperationer vi utfört.

Boka konsultation