Serum mot pigmentfläckar

Hud, Hudvårdsprodukter

pigmentförändringar

Om du har pigmentfläckar som du inte trivs med finns det flera vägar att gå för att behandla dem. Du kan till exempel göra det med ett bra serum. Vidare i artikeln får du mer information om vad pigmentfläckar är för något och hur du kan använda serum för att reducera dem och få tips om behandlingar.

 

Vad är pigmentfläckar?

Innan vi går in mer på vilka behandlingar som kan vara aktuella för dig som har pigmentförändringar kan det vara bra att veta vad det är för något. Pigmentfläckar är bruna eller mörka fläckar som finns på huden och kan uppstå över hela kroppen. Det finns olika orsaker till varför pigmentfläckar uppstår, men de vanligaste anledningarna är solskador och hormonförändringar. Men de kan även uppstå som biverkning vid medicinering. Både kvinnor och män av alla etniciteter kan få pigmentförändringar.

En del har enskilda fläckar som kallas för lentigo solaris medan andra får en större fläckighet som kallas för melasma, vilket kan göra att hudtonen ser ojämn ut.

 

Behandlingar

Hos oss kan du hitta flera behandlingar för dig som har pigmentförändringar. Behandlingarna utförs av auktoriserade hudterapeuter. Nedan får du en kort genomgång av vilka olika behandlingar du kan välja bland som åtgärdar pigmentfläckar.

Laserbehandling

En laserbehandling innefattar en laserstrålning med intensivt pulserat ljus som används för estetiska behandlingar, till exempel för att ta bort pigmentfläckar.

Dermapen pigmentbehandling

Dermapen pigmentbehandling är en effektiv behandling mot olika typer av pigmentförändringar. Behandlingen består först av en djupgående peeling och därefter får du ett hemvårdsprogram med vårdande produkter för huden.

Cosmelan pigmentbehandling

Behandlingen är avsedd för att jämna ut hudtonen och motverka pigmentfläckar. Behandlingen innehåller verkande ämnen som bryter ner hudens ytskikt och stimulerar cellförnyelsen. I första steget får du en ansiktsmask som är pigmenthämmande som ska sitta på i upp till 12 timmar. Därefter får du en hemmabehandling med ansiktskräm.

 

Serum mot pigmentfläckar

Det mest effektiva sättet att motverka pigmentförändringar är att genomgå en behandling på klinik av en auktoriserad hudterapeut. Men av olika anledningar kan man vilja testa sig fram med hudvård för att själv behandla pigmentfläckar, vilket i regel tar längre tid för att få effekt i jämförelse med om du går på en behandling. Men idag finns det bra och effektiv hudvård som är speciellt framtagen för att motverka pigmentfläckar. Vi på Akademikliniken har i nära samarbete med våra kirurger, hudläkare, hudterapeuter och kemister tagit fram ett serum mot pigmentfläckar.

PURE ACTIVE SERUM

Serumet är effektivt mot pigmentfläckar eftersom den innehåller följande 3 aktiva ingredienser som är speciellt verksamma på pigmentfläckar – C-vitamin, algextrakt och glabridin. Det hjälper till att jämna ut och fylla ut huden samt ger den mer lyster eftersom den också innehåller hyaluronsyra med återfuktande egenskaper.

Pure Active Serum har en hög dos av AHA-syra (Alfahydroxisyra) som har en exfolierande effekt, vilket hjälper till att förnya huden och skapa mer spänst och utfyllnad. Azelainsyra, Hexylresorcinol, Portulaca och lakritsrot förstärker detta samtidigt som de hjälper till att lugna ner och är pigmentutjämnande.

Alla våra hudvårdsprodukter är utvecklade för att användas i samband med hudbehandling på någon av våra kliniker, men de kan också användas för hemmabruk.

Boka konsultation