Retinol mot pigmentfläckar

Hud, Hudvårdsprodukter

pigmentförändringar

Retinol har en återuppbyggande effekt på huden och är därför väldigt användbart att behandla pigmentfläckar med. Pigmentfläckar uppstår av olika anledningar och oavsett hur de kom till finns det förutom produkter med retinol även bra och effektiva behandlingsmetoder.

Pigmentfläckar och solskador är antingen bruna eller mörka fläckar i huden. Det kan både vara en utbredd fläckighet som gör att hudtonen upplevs som ojämn men det kan också röra sig om en eller flera enskilda fläckar. Solexponering och hormonförändringar är de vanligaste orsakerna till att pigmentförändringar uppstår. I samband med medicinering och graviditet är det många som får pigmentförändringar. Det är både kvinnor och män som kan drabbas.

 

Effektiva behandlingar mot pigmentfläckar

Det finns olika saker som du kan göra om du har fått pigmentförändringar av olika slag som både är effektiva och skonsamma. Exempelvis laser eller cosmelan är behandlingar som har visat ha god effekt på pigmentfläckar. Det är inte sällan som det krävs flera behandlingar innan ett önskat resultat uppnås. Det är även bra att ha vetskap om att när det kommer till pigmentförändringar finns det alltid en risk att nya fläckar kommer när huden exponeras för stark sol.

 

Hjälp huden med retinol

För att förhindra pigmentförändringar är det viktigt att skydda hudcellerna från solens starka strålar. Huden kan skadas och brännas av solen och det är då många pigmentförändringar uppstår. För att undvika brännskador är det betydelsefullt att använda solskyddsmedel. En skadad hudcell fungerar inte som den ska, vilket kan resultera i aningen för mycket eller för lite pigment. Cellerna i huden som bildar kollagen och elastin fungerar inte heller som de ska när en skada har uppkommit. För att hjälpa huden på traven att reparera sig är det en god idé att använda bland annat retinol. Det är bra att tänka på att när pigmentförändringarna väl är där så behöver du ha tålamod och vara konsekvent med din behandling.

 

Använd retinol för att behandla pigmentfläckar

Retinol är något som har visat sig ha bra effekt på pigmentfläckar av olika slag men även fina linjer och rynkor. Det är möjligt att med retinol förbättra hudens färg, fuktnivå, struktur och ton. Därför är retinol en väldigt omtyckt ingrediens i hudvård. Retinol är en effektiv A-vitamin som påskyndar cellförnyelsen. Det gör att hudytan kan förnyas snabbare, vilket leder till att huden ser fräschare ut. Retinol minskar även ålderstecken, och mörka fläckar är en sak som åldern kan föra med sig. Det finns mängder med olika hudvårdsprodukter som innehåller retinol. Det viktiga när du ska välja produkter med retinol är att du väljer utifrån din hudtyp. När du anpassar produkterna efter just din hud kan du ge den en ordentlig boost för att få ett friskare utseende.

Med hjälp av våra erfarna plastikkirurger, hudläkare, hudterapeuter och kemister på Akademikliniken, har vi skapat hudvårdsprodukter för alla hudvårdstyper. För att behandla pigmentfläckar med retinol rekommenderar vi Akademiklinikens Pure Retin Oil.

 

Ta reda på vilken metod som passar dig

Om du funderar på att behandla dina pigmentfläckar rekommenderar vi att du bokar in en tid hos oss på Akademikliniken med någon av våra auktoriserade hudterapeuter som är experter på att behandla just pigmentfläckar på olika sätt. De kan hjälpa dig med en skräddarsydd analys och behandlingsplan. Det är alltid viktigt att hudförändringar undersöks av en hudläkare för att fastställa att det inte rör sig om några farliga fläckar. Vid en konsultation får du veta vilken metod som är bäst att tillämpa på dina pigmentfläckar.

Boka konsultation