Remiss till hudläkare

Hud

hudläkare

Huden är ständigt utsatt för yttre påfrestningar och när den visar tecken på problem kan det uppstå oro och många frågor. Det är viktigt att träffa en hudspecialist om din hud visar tecken på sjukdom, men det är inte alltid helt lätt att veta var och när man ska vända sig för snabbast hjälp. Det är vanligt att det uppstår frågor som; behöver jag boka en tid hos en hudläkare och ska jag boka direkt eller behöver jag en remiss? Låt oss guida dig genom processen och ge dig svar på dessa frågor. 

Hudåkommor som kan behöva remiss

Vissa hudåkommor, som eksem, psoriasis eller misstänkta hudtumörer, kan kräva en remiss för att säkerställa att du får bästa möjliga vård. En remiss kan också vara användbar för att få tillgång till specialiserade behandlingar. Hudproblem kan variera i komplexitet, från enkla utslag till mer komplicerade tillstånd som kräver omfattande behandling. Oavsett svårighetsgrad är det viktigt att konsultera en expert för att få rätt diagnos och behandling.

Behöver man remiss till hudläkare?

En remiss kan vara användbar när det finns ett specifikt medicinskt behov eller när man vill konsultera en specialist inom ett visst område av dermatologi. Det är dock en vanlig missuppfattning att man alltid behöver en remiss för att träffa en hudläkare. Medan det kan vara fallet på vissa kliniker, finns det även andra alternativ tillgängliga.

Hur får man remiss till hudläkare?

Om du tror att du behöver en remiss, börja med att kontakta din husläkare. Efter en första bedömning kan de ge dig en remiss till en specialist inom hudvård. Med det sagt finns det dock även privata kliniker där du kan boka tid hos en hudläkare utan remiss, eller hos en hudterapeut för en första bedömning.

Erfarna hudterapeuter hos Akademikliniken

På Akademikliniken i Stockholm kan du träffa erfarna hudterapeuter utan remiss. Så om du är osäker på huruvida din hudåkomma kräver en hudläkares medicinska expertis, kan våra hudterapeuter på Akademikliniken göra en preliminär bedömning och ge dig vägledning. De kan ge dig råd om ett möte med en hudläkare är nödvändigt.

För en första bedömning hos oss på Akademikliniken, boka tid för konsultation hos någon av våra kliniker. Våra hudterapeuter kan dock inte ställa diagnoser eller bidra med remiss till hudläkare, så för en fullständig diagnostik, eller vid allvarligare hudproblem, rekommenderas alltid att du kontaktar din husläkare eller hudläkare direkt.

Vi behandlar en mängd olika hudproblem

Huden är kroppens största organ och spelar en avgörande roll i att skydda oss från yttre skadliga faktorer. Därför är det viktigt att ge huden den vård den behöver. Om du behöver hjälp med hudåkommor som exempelvis acne, rosacea, vårtor eller födelsemärken, eller vill förebygga framtida problem så står vårt team av hudexperter redo att hjälpa dig.

För oss på Akademikliniken är varje patient unik. Vi tar oss tid att lyssna på dina behov och önskemål, och skräddarsyr en behandlingsplan som är anpassad för dig. Vårt mål är inte bara att behandla hudproblem, utan också att utbilda våra patienter om hur de bäst kan ta hand om sin hud för att förebygga framtida problem. Här kan du läsa mer om våra hudbehandlingar och boka en konsultation för en första bedömning.

Boka konsultation