Rektus diastas – när man drabbas av bestående vidgning mellan de raka magmusklerna som inte går att träna bort.

Patientberättelser, Kropp, Bukplastik

“- I februari 2012 åkte jag till akuten med svåra magsmärtor, det visade sig vara tarmvred och jag akutopererades. De öppnade mig från blygdbenen, snett förbi naveln och en bit ovanför den. Ärret läkte och magen förvandlades till en mage med delade magmuskler, en mage utan navel likt en osymmetrisk, tvådelad murkla. Jag tränade 3-5 dagar i veckan och var rätt nöjd med min kropp i övrigt. Det var bara magen som fick mig att må direkt dåligt. Som om inte det var nog så fick jag ett ärrbråck vid naveln, vilket resulterade i en mage som stod rakt ut, som om jag var gravid i 7:e månaden.

Läs hela Johannas historia och plastikkirurg Dr Peter Emanuelssons kommentarer om rektus diastas:
https://www.ak.se/sa-gar-det-till/patientberattelser/

bukplastik1_2

Hudöverskott efter graviditet eller viktnedgång? Den här guiden ger dig en introduktion om överskottshud och bukplastik Ladda  ner