Ögonlockskanten

Ögonplastik

ögonlocksplastik

På Akademikliniken, Nordens ledande expert på estetiska behandlingar, förstår vi vikten av att känna sig trygg med sitt utseende. Undre ögonlocksplastik är en plastikoperation där man gör ett snitt under ögonlockskanten i syfte att minska påsar och rynkor under ögonen. Våra erfarna plastikkirurger använder de senaste teknikerna för att säkerställa bästa möjliga resultat. 

Hur går undre ögonlocksplastik till?

Undre ögonlocksplastik är en noggrant utförd procedur som involverar flera steg. Här är en steg-för-steg-beskrivning av hur ingreppet vanligtvis går till:

  1. Förberedelse: Patienten genomgår en förberedande konsultation där kirurgen diskuterar förväntningar, eventuella risker och den individuella planen för ingreppet. Patienten får även information om hur man förbereder sig inför operationen.
  2. Anestesi: Innan ingreppet påbörjas administreras antingen lokalbedövning eller anestesi, beroende på ingreppets omfattning och patientens behov.
  3. Markering: Kirurgen markerar de exakta områdena på ögonlocken där snitten ska göras.
  4. Snitt under ögonlockskanten: Ett litet snitt görs precis under ögonfransarna, under ögonlockskanten, på det nedre ögonlocket. Snittet möjliggör minimal synlighet av ärr.
  5. Borttagning av överskottsvävnad: Överskott av hud, fett och eventuellt muskelvävnad tas bort eller ompositioneras för att återskapa en mer ungdomlig och vaken look.
  6. Saturer: Snitten stängs med fina suturer, vilket minimerar synliga ärr.
  7. Eftervård: Efter operationen får patienten instruktioner om eftervård, inklusive information om rengöring, användning av ögondroppar eller salvor, och hur man hanterar svullnad och blåmärken.
  8. Uppföljning: Patienten återkommer för uppföljningsbesök för att säkerställa att läkningen fortlöper som den ska och för att diskutera eventuella ytterligare åtgärder eller justeringar.

Varje steg utförs med stor omsorg och precision för att säkerställa patientens säkerhet och bästa möjliga estetiska resultat.

Snitt under nedre ögonlockskanten

Vid undre ögonlocksplastik görs ett diskret snitt precis under ögonlockskanten. Denna teknik minimerar synliga ärr och bidrar till en snabbare läkningsprocess. På Akademikliniken är våra kirurger specialiserade på att utföra denna procedur med precision och omsorg, för att du som patient ska uppnå det resultat du önskar.

Kan undre ögonlocksplastik irritera ögonlockskanten?

Efter en ögonlocksplastik kan viss irritation och svullnad förekomma, men detta är normalt och övergående. På Akademikliniken tar vi hand om dig före, under och efter operationen. Våra experter ger dig råd och tips för att minimera obehag och säkerställa en smidig återhämtning.

Läkningsprocess

Läkningsprocessen efter en ögonlocksplastik är individuell, men vanligtvis kan du återgå till dina normala aktiviteter inom några veckor. Akademikliniken erbjuder personligt anpassade uppföljningar och stöd genom hela din resa mot återhämtning. Vår målsättning är inte bara att ge dig ett yngre och fräschare utseende, utan även säkerställa att du känner dig trygg och bekväm genom hela processen.

Fördelar med undre ögonlocksplastik

Undre ögonlocksplastik erbjuder flera fördelar, däribland en ungdomligare och piggare blick genom att minska påsar och svullnader under ögonen. Ingreppet kan även reducera fina linjer och rynkor, vilket bidrar till ett mer vilsamt och fräscht utseende. Dessutom är ärrbildningen minimal tack vare diskreta snitt under nedre ögonlockskanten. För många patienter leder detta till ökat självförtroende och förbättrad livskvalitet, eftersom de känner sig mer bekväma med sitt utseende.

Boka konsultation