Novembertankar

Okategoriserat, Övrigt

Goddagens alla bloggläsare!

Man kan knappast förstå att tiden går så fort, men nu kan man ju börja säga god jul till folk som man inte skall se på ett tag utan att det är konstigt. Är inte det konstigt?

Av någon anledning brukar intresset för skönhetskirurgi minska under hösten för att sedan öka på våren. Så har det inte varit på Specialistkliniken i år. Men det kanske beror på att hösten började redan i april och man helt tappat begrepp om årstiderna.

Specialistkliniken upplever emellertid just nu en ny vår, bl. a. för att vi genom Akademikliniken fått en ny och fantastisk 3-D-kamera.  Med den kan vi inför en bröstförstoring visa hur brösten kommer att se ut med olika storlekar och typer av implantat och hur det ser ut om man t ex vill ha ”gelehallon” eller runda och om man vill lägga kuddarna framför eller bakom bröstmuskeln. Man kan också med denna manick mäta hur stor volym som skiljer mellan olikstora bröst. Vilket man ju kan kompensera med olikstora implantat.

Med denna 3-D utrustning kan vi också simulera ansiktskirurgi såsom hakförstoring med eller utan fettsugning och även diskutera näsplastik.

Jag har länge hävdat att simulering av en näsoperation på en datorskärm visserligen kan vara roligt att titta på, men ju inte betyder att man kan få sin drömnäsa bara för att den kan tillverkas på en datorbild. Men med den här nya kameran kan det förstås vara lite intressant för den som överväger en näsplastik att se hur det kan komma att se ut. Så varför inte komma in och prova?

Som jag nämnde i början går ju tiden så fort att det är svårt att hänga med i svängarna och jag vet därför inte riktigt när nästa blogg kommer.  Inför julen vill jag därför redan nu passa på att stimulera alla att äta fet mat och dessutom enormt mycket av allting. Försök passa in ett stort antal överdrivna julbord kombinerat med mycket vila. Undvik motion. Så ses vi till fettsugningen en bit in på det nya året.

Glad advent önskar alla vi på Specialist- och Akademikliniken

Claes Lauritzen