Nedre kroppslyft för lyft av rumpa och stuss

Plastikkirurgi, Bukplastik

bukplastik

Ett nedre kroppslyft, även känt som cirkumferent lyft, är en kirurgisk procedur. Ingreppet syftar till att ge en fastare och mer ungdomlig siluett till den nedre delen av kroppen. Denna typ av kroppslyft fokuserar främst på att återställa tonen i buken, höfterna, skinkorna, låren eller andra områden med lös hud. Efter en stor viktminskning eller förlorad elasticitet i huden, efter graviditet eller åldrande, väljer många att genomgå denna typ av procedur för att förbättra sin kroppsform och sitt självförtroende.

 

Kirurgisk teknik för ett nedre kroppslyft

Ett nedre kroppslyft är en omfattande kirurgisk procedur som vanligtvis utförs under narkos. Kirurgen gör flera snitt vid områden där överskottshud och fett kommer att avlägsnas. Beroende på patientens individuella behov kan det vara nödvändigt att göra snitt vid midjan, på höfterna och låren.

När överskottshuden och fettet har tagits bort stramas de underliggande musklerna och vävnaderna åt. Detta görs för att skapa en fastare och mer ungdomlig silhuett. Snitten sys sedan noggrant igen för att minimera ärrbildning. Kirurgen kan kombinera ett nedre kroppslyft med liposkulptur för att ytterligare förbättra kroppens konturer.

Operationen tar vanligtvis runt 3-4 timmar. Du kommer att vara bandagerad och behöva bära kompressionsplagg under en viss tid efter operationen. Detta är viktigt då det minskar svullnad och underlättar läkningen.

 

Ett komplext ingrepp som kräver planering

Ett nedre kroppslyft är ett komplext ingrepp som kräver ordentlig planering och rådgivning för att uppnå bästa möjliga resultat. Innan du överväger att genomgå denna typ av kirurgi är det viktigt att konsultera med en erfaren plastikkirurg som kan bedöma dina individuella behov och mål. Kirurgen kommer att utföra en grundlig fysisk undersökning och diskutera de olika aspekterna av ingreppet, inklusive förväntade resultat, risker och återhämtningstid.

Under planeringsstadiet tar kirurgen hänsyn till patientens övergripande hälsa, hudens elasticitet och eventuella tidigare operationer eller medicinska tillstånd. Genom att noggrant analysera dessa faktorer kan kirurgen skapa en behandlingsplan som är skräddarsydd för att möta dina individuella behov och önskemål.

 

Realistiska förväntningar

En viktig del av rådgivningen är att ge patienten realistiska förväntningar på resultatet. Ett nedre kroppslyft kan ge en betydande förbättring av kroppens form och konturer, men är ingen mirakelkur. Därför är det viktigt att ha en aktiv och hälsosam livsstil för att upprätthålla de resultat som uppnås genom ingreppet.

 

Fördelar med ett nedre kroppslyft

  • Förbättrad kroppsform – Ett nedre kroppslyft kan ge en mer definierad midja, lyfta och forma skinkorna samt strama upp lår och höfter. Resultatet ger en mer harmonisk och proportionerlig kroppsform.
  • Reducerad överflödig hud – En av de främsta fördelarna med ett nedre kroppslyft är att det kan ta bort överskottshud som ofta uppstår efter viktminskning eller graviditet. Detta resulterar i en slankare och mer ungdomligare silhuett.
  • Bättre självförtroende – Ett nedre kroppslyft ge en betydande boost till självförtroendet och självkänslan hos en individ. Att känna sig bekväm i sin egen kropp kan ha positiva effekter på både personliga och professionella områden.

 

Akademikliniken erbjuder en rad olika ingrepp som till exempel bukplastik, fettsugning och hudöverskott efter viktminskning. Kontakta oss för en konsultation.

Boka konsultation