Mina bästa skönhetstips

Okategoriserat

Malin Medin är Leg. Sjuksköterska och arbetar på Skin Center i Göteborg. Vi får en pratstund med Malin där hon delar med sig av sina bästa skönhetstips.

 

För mig som legitimerad sjuksköterska handlar mina skönhetsrutiner om balans i livet. Det är viktigt att skapa hälsosamma grundläggande vanor med sömn, kost och motion likaväl som jag tycker att man ska prioritera en skönhetsritual i vardagen där huden står i fokus och där man skapar en lyxig återhämtning för både kropp och själ.

– Jag gillar utseendet av naturlig och klassisk skönhet, och tar alltid hand om min hud med mycket återfuktning och ett bra solskydd. Mina favoriter kommer från Zo Skin Health och solskyddet jag använder heter ”Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50” . Den ger en lätt färg och återfuktar samtidigt huden och skyddar mot UVA/UVB, HEB-ljus och IR-A.

– Jag är även väldigt noggrann med min rengöringsrutin och gör dagligen en tvättritual där jag använder Zo skin Health ”Gentle Cleanser”, som jag skummar upp med ljummet vatten och masserar in i ansiktet under 1 min. När huden är ordentligt ren fortsätter jag med en mjukgörande peeling med magnesiumkristaller från Zo skin Health ”Exfoliating Polish” samt Zo skin Health ”oil Control Pads” som bidrar till att reducera porer genom att minska talgproduktionen med salicylsyra.

– Jag ger alltid huden rikligt med fukt och gillar Hydrating créme. Viktigt är även att återfukta runt ögon, ”Growth Factor Eye Serum” från Zo skin Health bygger upp den tunna huden och piggar upp.

– Med åren avtar även kroppens egna produktion av hyaluronsyra och huden förlorar sin elasticitet. Jag använder därför vävnadsstimulerande- och hyaluronsyrabaserade injektioner med vävnadsreparativa mekanismer som återbildar kollagen, binder fukt och som ger en kraftigt föryngrande hudkvalité med spänst och lyster. Boka gärna en konsultation till oss på Akademikliniken Skincenter så pratar vi gärna mer om en individuell plan för dig!

Boka tid hos Malin Medin HÄR.