Föryngring med midface filler

Hud, Injektioner

fillers

Vad är det egentligen som får oss att se äldre ut? Visst får visserligen rynkor och fina linjer våra ansikten att se åldrade ut, men mycket handlar faktiskt också om volymförlust. När du tittar på en yngre person kan du se att hen har ganska mycket volym i mitten av ansiktet, det vill säga i midface zonen. Denna volym går att återskapa till viss del med hjälp av en midface filler. Läs vidare för att ta reda på mer.

 

Varför minskar volymen i ansiktet med åldern?

I vår hud finns ett ämne som kallas kollagen. Det kan liknas vid en byggsten som håller ihop, fyller ut och gör huden elastisk. När vi blir äldre minskar kollagenproduktionen successivt, något som gör att volymen i ansiktet minskar. Man kan till viss del fördröja minskningen av kollagen med rätt typ av hudvård, men den går inte helt att motverka. Vill man ändå föryngra sitt utseende kan man istället använda sig av injektioner som fyller ut området med volymförlust, det vill säga göra så kallade midface fillers. Med en sådan behandling får ansiktet tillbaka den förlorade volymen och du kommer därmed att få ett föryngrat utseende.

 

Vad är fillers?

Vad är då fillers och hur används de? Att göra fillers innebär att man gör en injektion strax under huden med ett ämne som fyller ut. På Akademikliniken använder vi oss bland annat av fillern Profhilo. Detta är en form av filler som är flytande och innehåller hyaluronsyra. Hyaluronsyra är ett ämne som återfinns naturligt i kroppen och som ger en stärkande och återfuktande effekt på huden. Effekten efter en behandling håller sig dessutom länge. Förutom att göra midface fillers fungerar fillers även utmärkt för att fylla ut rynkor, skapa en mer markerad form på käke och haka samt skapa större läppar. Fillers går också utmärkt att använda för att föryngra andra delar av kroppen än ansiktet, till exempel händer och armar.

 

Vad kan du förvänta dig efter midface filler?

Det fina med fillers är att det inte är ett kirurgiskt ingrepp i den bemärkelse att huden skärs upp. Istället injiceras bara fillervätskan med en nål genom huden. Det gör att återhämtningstiden efter en sådan behandling är mycket begränsad. Efter behandlingen kan du i princip fortsätta med ditt liv som vanligt. Du kan dock uppleva viss ömhet och en spänd känsla i huden där injektionen har gjorts. Resultatet av behandlingen ser du dessutom direkt även om en viss svullnad kan förekomma.

Hos Akademikliniken görs alltid behandlingar med fillers av en certifierad injektionssköterska eller läkare. Du kan med andra ord alltid känna dig trygg med att du blir behandlad av erfaren och kunnig personal.

 

Ett flytande ansiktslyft

Ibland brukar midface fillers kallas ett flytande ansiktslyft, helt enkelt för att de goda resultaten kan bli dramatiska med hjälp av endast injektioner. Vill du ha en hy med ett föryngrat utseende och mer spänst och glow är denna typ av behandling att rekommendera. Prisbilden för fillers är dessutom mycket lägre än den för ett kirurgiskt ansiktslyft. Hör av dig till oss för en konsultation så kommer vi fram till vilken typ av behandling som passar dig bäst.

 

Boka konsultation