Laserfettsugning i Karlstad

Plastikkirurgi, fettsugning

fettsugning

Vill du göra laserfettsugning i Karlstad? Vi reder ut vad laserfettsugning är för något och vilka metoder för fettsugning vi på Akademikliniken erbjuder för dig som bor i Karlstad.

 

Vad är laserfettsugning?

Laserfettsugning, även känd som laserlipolys eller SmartLipo, är en procedur som kombinerar traditionell fettsugning med användningen av laserenergi. Först införs en liten laserprobe genom små snitt i huden. Laserenergin riktas sedan mot de fettansamlingar som ska behandlas.  Genom att använda en laserapparat smälts fettcellerna försiktigt samtidigt som blodkärlen och omgivande vävnader koaguleras. Under ingreppet kan patienten uppleva en mild värme eller stickande känsla när lasern används. En laserfettsugning utförs vanligtvis under lokalbedövning och tar cirka en till tre timmar, beroende på omfattningen av ingreppet.

Laserfettsugning behandlar specifika områden där det finns envisa fettdepåer, såsom mage, midja, lår, armar och haka. Laserenergin riktas precist mot dessa områden, vilket ofta kan resultera i ett ojämnt resultat. Därför rekommenderar vi på Akademikliniken kirurgisk fettsugning i stället. Men det är viktigt att komma ihåg att fettsugning inte är en viktminskningsmetod, utan snarare en kroppsformande procedur för att ta bort envisa fettansamlingar.

 

Fettsugning på Akademikliniken

Det finns flera metoder för fettsugning varav laserfettsugning är en av dem, men den metoden använder inte vi på Akademikliniken. Vi får ofta ta emot patienter som utfört laserfettsugning med märkbart oönskade ojämnheter som resultat. Vi använder i stället traditionell fettsugning och WAL (water assisted liposuction) fettsugning.

Vid traditionell fettsugning inleds operationen med att en bedövningsvätska injiceras i fettvävnaden. Därefter görs små hudsnitt där man med hjälp av en kanyl suger bort överskottsfettet. Snitten sys ihop och stygnen absorberas gradvis av kroppen. Om du vill använda det avlägsnade fettet någon annan stans på kroppen kan det transplanteras till önskat ställe.

 

Eftervård vid fettsugning

Efter operationen är det är det viktigt att se till att läkningsprocessen går som den ska. Vi erbjuder eftervård för alla våra patienter där du får noggranna instruktioner från kirurgen angående sårskötsel, användning av kompressionsklädsel och eventuell fysisk aktivitet. Det är också viktigt att följa upp med återbesök hos kirurgen för att övervaka läkningsprocessen och diskutera eventuella frågor eller bekymmer.

Under återhämtningsperioden kan det vara normalt att uppleva svullnad, blåmärken och viss ömhet i det behandlade området. Det är viktigt att ge kroppen tillräckligt med tid för att läka och att följa kirurgens rekommendationer för att minimera risken för komplikationer. Det kan också vara nödvändigt att undvika direkt solljus och använda solskyddsfaktor för att skydda den behandlade huden.

 

Resultat av fettsugning

Resultaten av fettsugning varierar från person till person, men de flesta patienter upplever en märkbar minskning av fettdepåer och en mer definierad kroppsform. Det slutliga resultatet blir tydligare när svullnaden har avtagit och kroppen har fått tid att anpassa sig efter ingreppet. För att bibehålla resultaten på lång sikt är det viktigt att fortsätta med en hälsosam livsstil som inkluderar regelbunden motion och en balanserad kost.

Om du bor i Karlstad och skulle vilja genomgå fettsugning kan du vända dig till någon av våra kliniker runt om i Sverige. Vi är Nordens ledande plastikkirurgiklinik inom fettsugning och använder enbart trygga och säkra metoder.

Boka konsultation