Lär känna….plastikkirurg Paolo Montemurro

Okategoriserat, Övrigt

Berätta lite kort om din bakgrund

– Jag är italienare och kommer från Varese, en stad som ligger norr om Milano. Där tillbringade jag hela min studietid och blev först läkare, sedan specialist inom plastikkirurgi. Min far var också läkare, kardiolog. Ända sedan jag var barn har jag tyckt att medicinen var fascinerande och att jag ville bli läkare för att följa i min fars fotsteg. Jag kom till Sverige och Stockholm 2007 efter att ha avslutat mina studier. Målet var att tillbringa en period utomlands vid en privat klinik för att förbättra min kompetens som plastikkirurg. Åtta år senare är jag fortfarande kvar och jag trivs mycket bra i Sverige, för tillfället har jag ingen planer på att flytta tillbaka till Italien.

Varför valde du att specialisera dig inom just plastikkirurgi?

– Under min studietid blev jag mer och mer fascinerad av kirurgi och jag har alltid tyckt att plastikkirurgi var det specialitet som passande mig mest. Det som är fantastiskt med plastikkirurgi är möjligheten att vara båda läkare och artist samtidigt. Jag känner mig lycklig och stolt över att kunna hjälpa mina patienter att känna sig mer bekväma och glada.

Skulle du vilja rekommendera något?

– Min största passion är musiken som har alltid har varit en mycket viktig del av mitt liv. När jag var student arbetade jag som dj på en radiostation och under många år spelade jag gitarr i ett band. Jag älskar att gå och se konserter och när jag opererar brukar jag alltid ha musik i bakgrunden som hjälper mig att fokusera.
Som italienare har jag såklart också en stor passion för fotboll. Jag gillar både att spela och titta på det på TV.

Inför_Operation_Bröst_2