Lär känna… plastikkirurg Flemming Lauridsen

Okategoriserat, Övrigt

Dr Flemming Lauridsen är en av våra danska plastikkirurger och är verksam vid både Akademikliniken i Malmö och i Köpenhamn.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i Köpenhamnsområdet som son till två tjänstemän – jag är den förste läkaren i familjen. Jag är gift och tillsammans har min fru och jag 4 barn som gett oss 6 fantastiska barnbarn. Numera arbetar jag som plastikkirurg för Akademikliniken både i Köpenhamn och i Malmö.

Hur kom det sig att du blev läkare och varför valde du att specialisera dig inom plastikkirurgi:
När jag var ung drömde jag om att bli pilot, men det visade sig att jag var alldeles för lång för att kunna satsa på en sådan karriär. 1967 såg jag dr Christiaan Barnard utföra världen första hjärttransplantation på tv, och då visste jag att det var läkare och kirurg jag skulle bli.

För mig är plastikkirurgi det ultimata specialistområdet på grund av sin stora bredd. Det omfattar allt från rekonstruktiv kirurgi, cancerkirurgi, medfödda missbildningar och rent estetisk kirurgi och det är inte begränsat till en specifik kroppsdel typ av ingrepp.  Plastikkirurgi innebär alltid tekniska utmaningar och det blir aldrig någonsin rutin.  Det är också extra motiverande att det hela tiden utvecklas nya och bättre tekniker och material som är till nytta för patienterna.

Skulle du vilja rekommendera något?
För några år sedan återupplivade jag en person i min närmaste umgängeskrets som fått ett hjärtstopp. Det påverkade mig starkt och jag försöker leva enligt devisen ”Försök att fokusera på det positiva i livet och uppskatta varje dag du lever – ta hand om dig själv och kom ihåg att det finns bara en av dig i hela världen.1509_bd152c41