Lär känna Marianne Bergström

Fråga våra experter, Ansikte, Övrigt, Vår expertis, Injektioner, Behandlingar

Marianne Bergström är Leg. Sjuksköterska & klinikchef på Akademikliniken Norrköping. Med över 15 års erfarenhet som injektionssjuksköterska och en bakgrund som akutsköterska på barnintensiven i nästan 20 år, har Marianne en djup förståelse och gedigen erfarenhet inom sitt område. Certifierad för injektionsbehandlingar av Estetiska injektionsrådet, Marianne delar sin expertis med passion och omsorg. Dessutom är hon en kunnig hudterapeut med särskild inriktning på aktiv acne och acneärr.

 

Hur började din resa inom estetiska injektioner och vad inspirerade dig att specialisera dig inom detta område?

Jag inledde min resa inom estetiska behandlingar för 20 år sedan genom min granne, en av de första Restylane-behandlarna i Sverige, som även blev min mentor.

Vad är din syn på skönhet, och hur tror du att estetiska behandlingar kan förhöja och balansera en individs naturliga skönhet?

Jag tror att skönhet handlar om kombinationen av en vacker och frisk hud, tillsammans med injektionsbehandlingar som strävar efter att skapa naturliga resultat.

Hur skräddarsyr du dina behandlingsplaner för att möta varje patients unika behov och önskemål?

Att lyssna på kundens behov är grunden för mina behandlingsplaner. Vi går tillsammans igenom ansiktet, huden och volymen för att förebygga och bygga upp utifrån individuella förutsättningar.

Vad är de vanligaste frågorna eller farhågorna som patienter har när de överväger estetiska injektioner, och hur adresserar du dem?

Den vanligaste frågan är om ens utseende kommer förändras. Jag betonar att mitt mål är att förebygga rynkor och förstärka volymen där det behövs, vilket skapar naturliga och harmoniska resultat.

Hur ser du på utvecklingen inom estetiska injektioner och vilka trender eller tekniker tror du kommer vara framträdande framöver?

Jag ser en ökande användning av kollagenstimulerande hudinjektioner, som Prohilio och Sculptra. Kunderna efterfrågar en frisk hudstruktur, och det kräver ökad kompetens från behandlare för att guida och utföra dessa behandlingar på ett korrekt sätt.

Kan du dela med dig av några skönhetsråd eller eftervårdstips för patienter som har genomgått estetiska injektionsbehandlingar?

För att upprätthålla och förbättra resultatet rekommenderar jag god hudvård, där jag personligen föredrar ZO Skin. En sund hud är grunden för att sedan förebygga och bygga upp ytterligare med IPL, Dermapen, Sculptra och Profhilo – fantastiska verktyg för kollagenstimulering.

 

Boka konsultation hos Marianne här.
Marianne finns på Akademikliniken Norrköping.