Lär känna Erika Jaconelli

Behandlingar, Fråga våra experter, Ansikte, Övrigt, Vår expertis, Injektioner

Erika Jaconelli är Leg. Sjuksköterska och klinikchef på Akademikliniken Helsingborg och Malmö. Hon har arbetat med estetiska injektioner sedan 2013 och beskriver sitt arbete som att förstärka patienternas naturliga skönhet genom ett öga för estetik och en strävan efter harmoni och balans. Sedan 2017 har Erika varit injektionssjuksköterska på Akademiklinikens Skin Center i Helsingborg. Precis som alla våra injektionssjuksköterskor är Erika certifierad för injektionsbehandlingar hos Estetiska Injektionsrådet. Du kan även boka behandlingar med Erika på Akademikliniken i Malmö.

 

Hur började din resa inom estetiska injektioner och vad inspirerade dig att specialisera dig inom detta område?

Sedan ung ålder har jag alltid varit en estet och velat bli konstnär. Under gymnasietiden gick jag ett estetiskt program med inriktning grafisk kommunikation. Då kom jag underfund med att jag inte vill sitta vid en dator och arbeta hela dagarna, utan jag vill träffa och ta hand om andra människor. Jag sökte strax efter gymnasiet in på sjuksköterskeutbildning för att sedan kunna arbeta med estetiska injektioner där jag kunde få arbeta med estetisk och människor.

Vad är din syn på skönhet och hur tror du att estetiska behandlingar kan förhöja och balansera en individs naturliga skönhet?

Jag ser mina behandlingar som hälsofrämjande. Jag kan hjälpa patienter som kommer för att de inte vill se arga, trötta, sjuka, sura eller ledsna ut. De finns även de patienter som vill se ut som sin ålder och de som vill se mer maskulina/feminina. Hur vi människor än vänder och vrider vår syn på skönhet så behandlar vi alla varandra efter utseende; vi frågor en person som ser ledsen ut; “Hur är det?” eller så undviker vi undermedvetet en person som verkar arg och sur. De personerna upplever utanförskap och annorlunda behandlade.

Vad är de vanligaste frågorna eller farhågorna som patienter har när de överväger estetiska injektioner, och hur adresserar du dem?

Den vanligaste farhågan är att patienten ska se “behandlade ut”. Jag brukar förklara att en behandling ska märkas men inte synas. De närmsta vännerna kan fråga: “Har du varit på ansiktsbehandling?” eller “Vad pigg du ser ut!”. Men ingen människa som patienten aldrig träffat skulle tro att man gjort en behandling. Och att den patienten som har farhågor om att de ska se behandlade ut, så säger jag att de träffar personer dagligen som gjort många behandlingar med att det inte syns.

Jag gillar att behandla utifrån flera aspekter för att få ett så naturligt resultat som möjligt; muskler, minskad eller avsaknad av volym och/eller benstruktur. Jag ser även över hela ansiktets proportioner och mått, hudkvalitet med dess spänst, lyster, pigment och rodnader. Det går inte att i flera år exempelvis behandla kinder, det blir inte harmoniskt då resten av ansiktet även åldras och förändras. Eller att patienten efterfrågar ökad läppvolym för att se mer feminin ut, och behandla dem gång på gång, trots att patienten har fler behandlingsmöjligheter för att se mer feminin ut.

Hur tror du att förhållandet mellan sjuksköterska och patient spelar en roll i att uppnå framgångsrika resultat inom estetiska injektioner?

Kommunikation, kommunikation och kommunikation. Behandlaren och patienten träffas ofta flera gånger per år i flera år. Varken behandlaren eller patienten blir kanske inte 100 % nöjd varje gång. Jag gillar när mina patienter säger; “Erika, jag är väldigt nöjd, men jag upplever att fillersen i kinderna blev för lite.” eller “…jag upplever att det blev lite för stelt i pannan”. Man kan alltid optimera behandlingen och skräddarsy allt varefter. Det blir ett gemensamt projekt att komma fram till önskat resultat. Det är en resa tillsammans och målet kan ändras under resans gång.

 

Boka konsultation hos Erika här.
Erika finns både på Akademikliniken Malmö och Akademikliniken Helsingborg.