Lär känna Dr Selcuk Kuyubasi

Plastikkirurgi

Selcuk Kuyubasi, legitimerad läkare sedan 1990 och specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 1998 i Turkiet, har över 11 års erfarenhet av att driva sin egen privata klinik. Specialiserad på kosmetisk kirurgi, särskilt näsplastik, utför han operationer med sluten teknik för att uppnå naturliga resultat utan synliga ärr. Hans expertis sträcker sig också till bröstplastik (lyft, förstoring och förminskning), bukplastik och ögonlocksplastik.

Vad är bakgrunden till ditt yrkesval/varför valde du att specialisera dig inom plastikkirurgi?
Mitt val av plastikkirurgi var faktiskt en slump. I Turkiet har vi ett nationellt provsystem för att komma in på en ST-tjänst, och jag valde plastikkirurgi som mitt första val utan att riktigt veta vad det innebar. Eftersom plastikkirurgi var mycket eftertraktat, och jag hade nästbästa betyg, och jag blev antagen.

Vilka typer av ingrepp tycker du är särskilt intressanta?
Inom estetisk kirurgi finner jag alla ingrepp intressanta, men särskilt de som kräver mer “finess” som näsplastik och övre ögonlocksplastik.

Vilka ingrepp utför du mest av?
Mina mest utförda operationer inkluderar näsplastik, övre ögonlocksplastik och bröstförstoring.

Hur går en konsultation med dig till?
Jag avsätter tillräckligt med tid för varje patient så att de kan uttrycka sig noggrant och känna sig säkra på att jag förstår deras krav. Jag lovar aldrig överdrivna resultat och poängterar alltid noga vad kan utföras eller inte. Vi gör också alltid en 3-D simulering för näsplastik och bröstförstoring för att ge patienterna en uppfattning om det möjliga resultatet.

Vad är det mest givande med ditt jobb?
Det mest givande är att se nöjda patienter. Å andra sidan lär jag mig alltid av mina operationer, vilket gör jobbet spännande.

Vad är viktigt för dig när du möter en patient?
När jag möter en patient ser jag till att de får all information de behöver. Det är också viktigt att informera om att trots att estetisk kirurgi strävar efter perfektion kan det finnas små avvikelser i resultatet, detta gäller särskilt för ansiktsoperationer som näsplastik, över ögonlocksplastik, ansiktslyft mm.

Vilken är den finaste återkopplingen du har fått från en patient?
Patienter uttrycker sitt nöje på olika sätt, antingen ansikte mot ansikte eller via sociala medier. Alla uttryck av tillfredsställelse är välkomna.

Läs mer om Dr Selcuk Kuyubasi HÄR och boka tid för konsultation HÄR.