Lär känna… Dr Jesper Bergdahl

Okategoriserat, Övrigt

2273847_1200_675
1. Berätta lite kort om din bakgrund

Jag är född i Dalarna, Falun närmare bestämt men växte upp i Luleå. Mina studier tog mig sedan till Umeå – jag var redan tidigt intresserad av biologi och hade en önskan om att få arbeta med människor. Det gjorde att läkaryrket kändes ganska självklart för mig och jag började min kirurgbana inom ortopedi och barnkirurgi.
Men jag har faktiskt också studerat konst, filosofi och psykologi i USA, något jag tycker att jag fått mycket nytta av i mitt arbete med estetiskt plastikkirurgi.

2. Varför valde du att specialisera dig inom just plastikkirurgi?

Kirurgi väckte mitt intresse redan i början av mina läkarstudier, det kändes som om jag ”hittade hem” när jag gick kirurgikursen. Plastikkirurgin intresserar mig specifikt eftersom man som plastikkirurg ägnar mycket tid åt själva operationerna, och man jobbar dessutom med hela kroppen och med många olika typer av patienter. Dessutom tycker jag om kombinationen mellan estetik och funktion, att resultatet inte bara skall var funktionellt utan också estetiskt tilltalande.

3. Skulle du vilja rekommendera något?

Då vill jag ge ett restips. Åk till Florida och gör en biltur från Miami och ut till Key West. Stanna på de olika öarna i Florida Keys på vägen och upplev den fantastiska naturen och miljön. Kör elbil så gör du minsta möjliga skada på naturen också!