Knölar efter fillers

Injektioner

fillers

Fillers har använts inom skönhetsindustrin i många år. Behandlingarna uppskattas av många eftersom de kan ge stor effekt, samtidigt som de inte är invasiva. Om behandlingarna utförs av certifierade specialister inom området är riskerna dessutom mycket små. En komplikation som en del patienter kan uppleva efter behandlingen är knölar efter fillers. Varför uppstår de och vad behöver du veta om dem? Det ska du få svar på i den här artikeln.

 

Varför kan det uppstå knölar efter fillers?

För att förstå varför knölar uppstår behöver vi först förstå hur en behandling fungerar. När man talar om fillers menar man en substans som injiceras in under huden för att skapa volym. Det finns flera substanser som kan användas, men oftast använder man hyaluronsyra. Med hjälp av fillers kan man fylla alltifrån läppar till exempelvis haka och käklinje. Fillers används också för att släta ut rynkor och göra ansiktet mer symmetriskt.

När produkten injiceras kan det hända att den inte fördelas helt jämnt. Det är därför knölar kan uppstå. Anledningen kan vara att den som utför behandlingen inte har rätt kompetens. Det kan även handla om att produkten är tjockare i sin konsistens och därför lite svårare att jämna ut perfekt när den injiceras. Exempelvis är en filler som används till att fylla hakan i regel tjockare än den som används till läpparna.

Knölar kan också vara ett resultat av din rutin efter behandlingen. Det finns vissa saker du ska undvika under de kommande dagarna för att fillern ska lägga sig som den ska. Till exempel är det viktigt att du inte äter direkt efter behandlingen eller dricker ur ett sugrör. Då kan fillern röra sig och bilda knölar.

 

Vad kan man göra åt knölar efter fillers?

Att få en eller flera knölar efter fillers är vanligt, framförallt när man fyller läpparna. Problemet brukar försvinna av sig självt efter några veckor, ofta ännu snabbare. Det går bra att massera det behandlade området varsamt för att hjälpa kroppen på traven. Exakt vad du bör och inte bör göra beror på vilket område som behandlas.

I sällsynta fall kan det uppstå knölar som är lite större eller som inte försvinner inom ett par veckor. Om knölarna stör dig kan du alltid besöka din läkare och få hjälp med att lösa upp dem. Läkaren kan hjälpa dig på flera sätt, exempelvis genom att massera området eller att lösa upp fillern med hyalase.

 

Varför välja Akademikliniken?

Om du har bestämt dig för att prova fillers är det viktigt att du väljer en seriös klinik. Hos oss på Akademikliniken får du hjälp av behörig, legitimerad och auktoriserad personal med lång erfarenhet av fillers. Våra läkare och sjuksköterskor är topputbildade inom området och kan erbjuda dig behandlingar som utförs i en professionell miljö.

När du vänder dig till oss börjar vi alltid med en konsultation. Det gör vi för att du ska få all information du behöver om behandlingen av intresse. Självklart är du välkommen att ställa frågor och diskutera dina funderingar med oss. En trygghetsgaranti är alltid inkluderad när du genomgår en behandling hos oss.

Boka konsultation