Josefin hade dåligt självförtroende på grund av sina små bröst

Aktuellt, Patientberättelser, Bröst

Josefin är 21 år och har lidit av dåligt självförtroende på grund av att hon har så små bröst. Hon har sedan tonåren sparat till en bröstförstoring och nu är det äntligen dags. Hon besökte doktor Mats von Wachenfeldt på Akademikliniken.

– Hon tog mod till sig och besökte oss. Dessutom hade hon realistiska förväntningar på slutresultatet och var noga med att göra rimliga val av implantat. Hon ville inte se “plastikopererad” ut, utan bara få ett naturligt resultat, säger doktor Mats von Wachenfeldt.

 

Vår kompletta guide till bröstförstoring! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner

 

När det gäller bröstförstoring finns det många olika typer av implantat att välja mellan.

– I Josefins fall valde vi ett formstabilt anatomiskt silikonimplantat. I folkmun kallas de för geléhallonimplantat. Det finns flera olika typer av implantat att välja mellan och tillsammans med patienten väljer doktorn ut ett implantat som passar ändamålet bäst. Det  gäller att lyssna på patientens önskemål och därefter kan vi guida dem till ett implantat. De måste känna sig bekväma i sin nya kropp, den kommer stärka deras självkänsla och öka deras livskvalité. I Josefins fall visste hon vad hon ville ha, då hon noga tänkt igenom detta länge.

Josefins operation tog ungefär en timma och Dr von Wachenfeldt använde sig av AK-metoden.

– Som patient kan man räkna med några dagar med lite smärta. Dock tar man stygnen redan efter en vecka och dagen efter operationen kan man duscha. Dem flesta är tillbaka på jobbet redan efter en vecka. I Josefins fall tycker jag resultatet blev bra, det ska bli spännande att träffa henne igen i samband med nästa återbesök, avslutar doktor Mats von Wachenfeldt.

Här är före- och efterbilder på Josefins resultat. Efterbilderna är tagna 3 veckor efter operationen då brösten är fortfarande lite svullna, det slutgiltiga resultatet går att se efter ca 6 månader.