Injektionssjuksköterska Ewa svarar på 4 frågor om injektionsbehandlingar

Okategoriserat, Övrigt

Frågorna är många kring just injektionsbehandlingar och vad som är möjligt att åstadkomma. Vi ställde 4 frågor till vår injektionssjuksköterska Ewa på Stureplan i Stockholm.

1. Varför upplever jag att ansiktet blir plattare ju äldre jag blir?
Åldrandet gör att ansiktets mjuka vävnad förlorar i volym. Huden blir mindre elastisk och påverkas mer av tyngdkraften. Huden blir hängigare så att ansiktsdragen dras nedåt.

2. Hur länge sitter resultatet i?
Det är väldigt individuellt och många faktorer som spelar in såsom ålder, hudtyp, livsstil, ämnesomsättning, muskelaktivitet och vilket område som behandlas. Läpparna har en tendens att försvinna fortare än kinderna pga. att vi rör på dem dagligen och de påskyndar processen.
Påfyllnad brukar behövas efter ca 6-12 mån beroende på området som behandlats.

3. Om jag vill behandla kindpartiet, hur vet jag då vilken del av kinden som ska behandlas? Enbart fram på kinderna, längs med hela kindpartiet eller bara längre bak?
Man gör först en noggrann konsultation och går igenom med kunden vilka förutsättningar kunden har och vilken behandling som är bäst lämpad för henne/honom. Sedan tittar vi tillsammans på områden och sedan gör injektionssjuksköterskan en rekommendation kring hur området ska behandlas för att uppnå önskat resultat.

4. Varför får vissa ”pillow face”, dvs väldigt svullet ansikte?
Det är något som sker om man fått för stora volymer fillers i ansiktet. Man är helt enkelt överbehandlad och ansiktet får ett mer svullet och kuddigt utseende.

Vill du läsa mer om injektionsbehandlingar och våra olika fillers kan du göra det här >

ewa_johansson