Hudläkare Vällingby

Hud

hudläkare

Letar du efter en hudläkare i Vällingby? Vi på Akademikliniken har erfarna hudläkare och hudterapeuter på flera kliniker runt om i Sverige. Det är viktigt att en hudläkare får bedöma dina hudåkommor eller hudförändringar för att kunna säkerställa att du får en behandling som passar just dig och dina behov.

 

Hitta en hudläkare i Vällingby

Oavsett var i Stockholm du bor kan du vända dig till närmsta vårdcentral för att få en första bedömning av en läkare. Därefter skickar läkaren en remiss till en hudläkare via landstinget. Detta innebär att det i många fall kan ta tid innan du får den behandling du behöver.

Vare sig du vänder dig till oss på Akademikliniken direkt eller i ett senare skede kan du känna dig trygg i att få en säker bedömning av dina hudåkommor eller hudförändringar av våra hudläkare.

 

Hudläkare på Akademikliniken

Har du upptäckt att du fått pigmentförändringar eller har du hudåkommor såsom acne eller rosacea som bekymrar dig, är det viktigt att du låter en specialiserad hudläkare undersöka dig. Det är särskilt viktigt att du kontaktar en hudläkare om du upptäckt hudförändringar som oroar dig eftersom det kan vara ett tecken på hudcancer.

 

Hudförändringar

Hudförändringar är oftast helt ofarliga, men många tycker att de kan vara störande av olika anledningar. Leverfläckar eller födelsemärken kan växa och sticka upp på obekväma ställen eller sitta på irriterande plaster på kroppen. Vissa har många stora leverfläckar som kan upplevas vara i vägen. Vi på Akademikliniken använder olika metoder för att avlägsna leverfläckar beroende på hur leverfläcken ser ut och vart den är placerad. Den vanligaste metoden är att skära bort den under lokalbedövning.

 

Hudåkommor

Lider du av acne finns flera behandlingar som gör att acneärr blir mindre synliga. Vi har också andra passande behandlingar för acne såsom dermapen, laser, peeling och fillers beroende på vad du är ute efter. Vid pågående acne använder vi oss av den effektiva metoden Acnelan, som förbättrar mild till måttlig acne samt fet hy. Vid en konsultation med vår hudläkare bedöms om du är en passande kandidat för en sådan behandling.

Har du rosacea som du vill bli av med kan vår hudläkare göra en bedömning och behandla med till exempel receptbelagd medicin, hudvårdsprodukter eller laser.

 

Hudtyper och ansiktsbehandlingar

Oavsett hudtyp kan Akademikliniken utföra skräddarsydda ansiktsbehandlingar för just din hudtyp. Åldrad hy med linjer och rynkor kan jämnas ut och få mer lyster. Fet hy med grova porer kan bli renare, klarare och få minskade porer. Matt, torr, skadad och sliten hy kan få en fuktboost på djupet. Trött och glåmig hy kan föryngras och istället upplevas som ”glowig”. Insjunken hy kan fuktboostas inifrån och upplevas fräschare. Pigmentfläckar, fräknar och melasma kan dämpas. Ytliga blodkärl och rodnad kan minskas för en jämnare hudton.

Vilken är din hudtyp och vad behöver du hjälp med? Kontakta våra hudläkare på Akademikliniken, vi har flera kliniker nära Vällingby,

 

Så går besöket till

Innan du bokar en tid hos någon av våra hudläkare kan det vara skönt att veta hur en undersökning och behandling går till.

Först får du komma på en konsultation. Hudläkaren undersöker då dina hudförändringar och gör sin bedömning av dem. Har du exempelvis 1-2 leverfläckar eller födelsemärken av mindre storlek tar undersökningen bara 15 minuter. Men om det gäller större hudförändringar såsom akne eller rosacea tar det 30 minuter.

När hudläkaren gjort sin bedömning bokar ni in ett nytt besök och det är då den aktuella behandlingen genomförs. Eftersom Akademikliniken inte är ansluten till den allmänna landstingsvården kan du boka tid hos oss utan en remiss.

 

Boka konsultation