Hårborttagning bikinilinje

Behandlingar, Hår

hårborttagning ipl

Att ta bort hår permanent är en av våra populäraste behandlingar. Kroppen har många områden där det naturligt växer hår och av olika anledningar kan man vilja ta bort håret. Till exempel av estetiska skäl men också för att många upplever att de svettas mindre vilket kan göra vardagen mer behaglig. Särskilt på sommaren kan det vara uppskattat att göra hårborttagning för bikinilinje.

En av de vanligaste områdena som folk vill ta bort hår från är vid bikinilinjen. Därför har vi i den här artikeln valt att fokusera på att ge dig information om hårborttagning vid bikinilinjen.

 

Hårborttagning vid bikinilinje

Det finns många sätt att göra sig av med hår som växer vid exempelvis bikinilinjen. Det vanligaste sättet är att man använder sig av en rakhyvel och någon form av rakkräm eller gel för att få bort hårväxten. Men efter ett par dagar börjar håret att växa ut igen. Du kan också använda dig av en epilator som rycker ur håren mer på djupet vilket fördröjer utväxten något.

Ett annat vanligt sätt att ta bort hårväxt vid bikinilinjen är med vaxning. Det kan du göra på salong eller så kan du köpa hårborttagningsvax för hemmabruk.

Men det finns också mer permanenta sätt att bli av med hårväxt genom exempelvis laserbehandling vilket vi erbjuder. Nedan kan du läsa mer om det.

 

Hårborttagning vid bikinilinjen med laser

IPL laser är ett koncentrerat ljus som riktas mot det område som ska behandlas. Vid laserbehandling använder man en laserteknik som omvandlar ljus till värme. Det gör att förändringar sker i hårsäckarna som gör att håret slutar växa.

Laserljuset går genom hårkanalen till roten som bränns bort. Akademikliniken har flera olika laserbehandlingsmaskiner av hög kvalitet med bevisad effekt från leverantörer och tillverkare.

Laser och IPL är ett effektivt sätt att få bort hårväxt och bygger på att ett högintensivt ljus dras till ett mörkt pigment. Därför går det inte att ta bort ljust, grått eller vitt hår. I processen skapas en hög värme som leder ner i hårsäckarna vilket resulterar i en fotokoagulering vilket gör att de behandlade hårsäckarna tillbakabildas och försvinner.

Hos oss på Akademikliniken jobbar läkare, sjuksköterskor och hudterapeuter som är utbildade och har lång erfarenhet av laserbehandlingar. När du kontaktar oss är första steget en konsultation och därefter blir du rekommenderad vilken typ av laserbehandling som är mest lämpad för det område du vill få bort oönskad hårväxt från. Till exempel bikinilinjen.

 

Så går behandlingen till

Laserbehandlingen känns inte, men pulserna från lasern kan sticka till något. Det är olika hur lång tid behandlingen tar beroende på hur stort området är. Mindre områden tar bara en kort stund.

Laserpulserna kan kännas som små stick men i övrigt är behandlingen skonsam och inte smärtsam. Hur lång tid behandlingen tar beror på hur stort område som ska behandlas. Ett mindre område tar endast några få minuter.

För att få bort all hårväxt på det önskade området krävs 6-8 behandlingar för att uppnå önskat resultat.

Efter behandlingen kan området vara rött och svullet. Men det försvinner efter någon dag. Du ska inte exponera området för sol och undvik träning.

Boka konsultation