Fotona 4D – Lena Olins favoritbehandling

Behandlingar

Fotona 4D är en av Lena Olins absoluta favoritbehandlingar hos oss på Akademikliniken och utför denna med jämna mellanrum hos vår auktoriserade hudterapeut Caroline Krisandersson.

En Fotona 4D-behandling hjälper huden att bilda kollagen som i sin tur verkar uppstramande och ger huden volym. Detta bidrar till reducering av rynkor samt gör huden mer elastisk. Behandlingen arbetar med värme i fyra olika steg för att nå hudens alla lager varpå alla steg arbetar i synergi och förstärker varandras effekt.

Behandlingen är icke-invasiv, säker och verkar på djupet, eftersom man behandlar huden både från in-och utsidan.

Behandlingen sker i 4 steg:
1. Den första delen av ljusbehandlingen sker inne i munhålan för att värma upp vävnaden inifrån. Genom att skapa en kontrollerad uppvärmning från insidan skapas en sammandragning av kollagen, som stimuleras långsiktigt.
2. Del två i behandlingen sker med korta fragmenterade pulser som går ut på att värma upp delar av hudytan. Uppvärmningen ger förbättrad spänst och jämnare hudstruktur.
3. I ett tredje steg behandlas ansiktet med långa koncentrerade pulser där vi värmer upp de mellersta hudlagren för att skapa ytterligare kollagenstimulering.
4. Behandlingen avslutas med en kall laserpeeling på ytan för att ta bort ojämnheter och jämna ut hela hudtonen. Detta sista steg gör också att huden får vackrare lyster.

Se mer av Lena Olins Fotona 4D-behandling på vår instagram @akademiklinikensverige.