FAB FRIDAY – Cool Tech

Okategoriserat, Kropp

cool_tech-2-1

Läs nedan om Plaza Kvinnas test av Cool Tech-behandling för att punktförbränna bort lokala fettdepåer.

Resultat: 5/5

Akademikliniken utför inte längre(2020) Cooltech, men boka gärna tid för konsultation av den uppdaterade behandlingen Fettfrysning CoolSculpting . Boka tid för konsultation med en av våra hudterapeuter så hjälper hon dig att bedöma om det här är en metod för dig https://www.ak.se/boka-tid-har/

Läs mer om den uppdaterade behandlingen CoolSculpting. 

PLAZA KVINNA:
“Cooltech
– fryser bort dina fettceller

När fettceller kyls ned till åtta minusgrader dör fettcellerna, medan hud, muskler och nervtrådar klarar av kylan utan att skadas. När fettcellen dör tas den upp av kroppens lymfsystem och slussas på ett naturligt sätt ut ur kroppen. Det tar ungefär en månad innan du ser resultatet av din frysbehandling, och efter 90 dagar har du nått det slutgiltiga resultatet. Själv gjorde jag bara en behandling, men för att få ett riktigt bra resultat bör man nog göra den två eller tre gånger. Det bästa med den här behandlingen är att det är permanent. När en fettcell har dött så kommer den inte tillbaka.

Att få en del av din egen kropp nedfryst till åtta minusgrader är en av de märkligaste upplevelser jag haft. Det var inte smärtsamt alls – bara en liten, men obetydlig stickande känsla. Partiet på magen, som jag ville förminska, täcktes med ett munstycke och en vakuumsug sög in min ”överskottsmage”. Magen som sugits in i munstycket frystes ned till rätt temperatur, och i en timme låg min mage i denna frysmaskin. När terapeuten sedan lossade på munstycket hade jag en cirka tio centimeter bred och tre centimeter tjock, fryst klump på min mage. Jag fick känna med fingrarna på min frysta mage, en overklig och skrämmande känsla där det frysta helt saknade känsel. Klumpen kändes precis som när man tar ut ett fryst köttstycke ur frysen – med den enda skillnaden att detta stycke satt fast på min kropp.

När terapeuten därefter masserade ut de frysta kristallerna över mitt magparti var det som en stor lättnad, och min frysta del av kroppen fick äntligen liv igen. Endast en rodnad och en svag avdomnad känsla fanns kvar av det frysta köttblocket efter massagen. Före behandlingen blev jag varnad om att man kunde känna en viss smärta och få blåmärken på det behandlade området, men jag fick varken märken eller smärta. Känseln var dock lite nedsatt i cirka en månad efter behandlingen.

Eftersom jag inte hade en jättestor mage innan själva behandlingen var det svårt att avgöra om magen blivit mindre. Men före- och efterbilderna talade sitt tydliga språk och efter 90 dagar visade måttbandet två centimeter mindre runt magen, och en minskning av vävnadsfett på 10 millimeter. Så, att det fungerar att frysa bort fett är jag övertygad om. Och vill man få bort fettet på de ställen där det är näst intill omöjligt med bara träning och kost, är detta definitivt ett alternativ som fungerar. Trots superbra resultat kommer jag nog hålla mig till normala kroppstemperaturer framöver. Att frysa ned sig själv var en alldeles för onaturlig upplevelse”