Få ner svullnad efter fillers

Injektioner

fillers

Svullnad och ömhet efter fillers är någonting de allra flesta patienter kommer få uppleva. Dessa symptom försvinner ofta rätt snabbt, redan efter ett par dagar brukar det kännas bättre. Det är dock viktigt att patienter inte behandlar obehagen med NSAID-läkemedel, alltså antiinflammatoriska läkemedel. Skulle du vilja få ner svullnad efter du fått fillers rekommenderas det att du alltid pratar med din läkare om vilken behandling som är bäst för dig.

 

Att uppleva svullnad är som vanligast när du behandlar haka, kinder och läppar. Vid injektionsstället är det dessutom vanligt att få blåmärken. Dessa försvinner dock också relativt snabbt, inom en vecka brukar det värsta av blåmärkena försvunnit. Ömheten och svullnaden beror på att din kropp reagerar på behandlingen och är helt naturligt. Men känner du dig osäker eller orolig bör du prata med din läkare.

 

Egenvård

När du fått fillers är det viktigt att du undviker hårdare träning, i alla fall under de närmaste dagarna efter din behandling. Träning kan öka risken för inflammationer och infektioner. Du bör även undvika solarium av samma anledning. Du bör även undvika alkohol vilket kan göra svullnaden värre och förhindra din läkning.

 

Massage är ofta bättre än läkemedel

För att minska svullnaden snabbare och för att det inte ska göra så ont kan du ge dig själv en lätt massage. Men det finns platser där du inte bör massera. Din läkare bör berätta för dig om en massage kan vara något som hjälper eller om det är något du bör undvika. Gör hen inte detta kan du fråga.

Skulle massage inte vara ett alternativ för dig kan det finnas salvor eller krämer. Men det är viktigt att du endast använder de produkter med beståndsdelarna som din läkare ordinerar.

En viktig sak att tänka på är att du inte bör röra området som behandlats ett antal timmar efter behandlingen. Värm eller kyl heller inte området eftersom detta kan påverka hur resultatet blir.

 

Fillers av hyaluronsyra

Om du har valt fillers med hyaluronsyra är det viktigt med hyalase som hjälper att häva effekten.

Hyaluronsyra är kort förklarat en sockerart som finns i kroppen, och det tillsammans med kollagen är ämnen som naturligt kan motverka åldrande och rynkor i din hud. Men precis som för de flesta behandlingar kan det uppstå komplikationer. Därför är det viktigt att ha hyalase tillgängligt och att du håller koll på hur det känns efter du fått fillers.

 

Fillers i ansiktet – hur länge håller de?

Vill du korrigera en defekt eller skada kommer effekten håll i cirka tre månader upp till ett år. Första veckan efter behandlingen kan du uppleva svullnader och spänningar i behandlingsområdet, men din kropp tar oftast hand om den irritationen och du får uppleva en lindring inom endast några dagar.

Hur snabbt en kropp bryter ner fillers kan variera en hel del. Det är därför svårt att veta exakt hur länge fillers håller och hur mycket svullnad varje person kommer uppleva.

 

Boka konsultation