Dubbelbröst – vad du kan göra åt det

Bröst

bröst

Dubbelbröst är ett tillstånd där bröstimplantat inte är korrekt placerade eller har förskjutits efter en bröstförstoring. Detta resulterar i en ojämn bröstkontur, där implantaten syns tydligt som två separata bollar istället för att ge en naturlig och enhetlig form.

 

Orsaker till dubbelbröst

Det finns flera faktorer som kan leda till dubbelbröst efter en bröstförstoring. En av de vanligaste orsakerna är att implantaten inte är korrekt placerade under bröstmusklerna eller i rätt plan i förhållande till de naturliga bröstvävnaderna. Detta kan bero på bristande erfarenhet eller tekniska fel under operationen. En annan orsak kan vara att implantaten är för stora i förhållande till den naturliga bröstvävnaden, vilket gör det svårt att få en jämn och naturlig form.

 

Symptom och konsekvenser av dubbelbröst

Symptomen på dubbelbröst är tydliga och kan vara estetiskt störande för patienten. De separata implantaten kan vara synliga och känsliga för beröring. Ojämna bröstkonturer kan leda till en missnöjd kroppsbild och minskad självkänsla. Det är viktigt att notera att dubbelbröst inte är en medicinsk fara eller hotar hälsan, men det kan påverka patientens psykiska välbefinnande och självförtroende.

Oftast är bottoming out eller dubbelbröst vanligare när det är en smal patient och inte har så mycket egen bröstvävnad. Det brukar också vara vanligare om själva implantatet placeras ovanför bröstmuskeln istället för under. Att placera implantaten under muskeln är den mest populära insättningsmetoden.

 

Behandlingsalternativ för dubbelbröst

Det finns flera behandlingsalternativ för att korrigera dubbelbröst och återställa en mer naturlig bröstkontur. En av de vanligaste åtgärderna är en revision av bröstförstoringen, där en erfaren plastikkirurg justerar implantatens position och form för att uppnå ett mer harmoniskt utseende. Kirurgen kan placera implantaten i ett nytt plan och eventuellt byta till mindre implantat om det behövs.

Andra behandlingsalternativ inkluderar användning av bröstlyft för att strama upp huden och återställa bröstens form. Detta kan vara ett alternativ för patienter där dubbelbröst är kombinerat med hudöverskott eller hängande bröst. En erfaren plastikkirurg kan bedöma den bästa behandlingsmetoden baserat på varje individs specifika situation och önskemål.

 

Kan dubbelbröst försvinna av sig själv?

Visserligen är det alltid en viss svullnad efter en bröstoperation och svullnaden är viktig att vänta ut innan man gör något åt en eventuell bottoming out. Det är dock en stor risk för att dubbelbröst faktiskt är där för att stanna när de väl har uppstått, och i så fall är det viktigt att åtgärda det kirurgiskt. Då är värt att hitta en riktigt bra kirurg som kan ge tips på olika lösningar i just ditt fall.

 

Varför välja Akademikliniken för bröstoperation?

Akademikliniken är en välrenommerad klinik med erfarna plastikkirurger specialiserade på bröstoperationer. Kliniken har ett välkänt rykte för att leverera högkvalitativa resultat och förståelse för patienternas individuella behov och önskemål. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för att korrigera dubbelbröst och återställa en naturlig bröstkontur.

Genom att välja Akademikliniken för din bröstoperation kan du känna dig trygg i att du får den bästa möjliga vården och expertisen. Våra erfarna plastikkirurger kommer att arbeta tillsammans med dig för att förstå dina mål och förväntningar och skapa en behandlingsplan som passar dig bäst.

Boka konsultation