Dr Peter Emanuelsson svarade på läsarnas frågor

Okategoriserat, Övrigt

För ungefär en vecka sedan hade vi en chatt på hemsidan, där du som besökare kunde ställa dina frågor direkt till vår plastikkirurg Dr. Peter Emanuelsson. Här är några av era frågor och svar, självklart anonyma.

Hej Peter,

Jag har tidigare använt fillers för att bredda käkarna och även en mer markerad haka. Det jag undrar är om fillers håller längre om man injicerar dom djupare och om det finns något implantat man kan använda så man får en permanent lösning?

Hej,
När man använder fillers för ansiktskonturering använder man en filler med större molekyler, t ex SubQ. En sån slags filler läggs alltid djupt och hållbarheten skiljer sig lite från person till person, men är ungefär ca 8-9 månader.
Är du intresserad av ett permanent resultat finns det implantat som är specifikt utformade för haka och käkar, men även fettransplantation är en lösning.

Hej Peter,
Går det att upptäcka bröstcancer med implatat i brösten? Står ni för korrigeringar om något går fel?

Hej,
Ja, det går bra. Man kan göra ultraljud, datortomografi och magnetkamera. Man skall alltid informera om att man har implantat vid en mammografi, och nuförtiden är de vana vid detta.
Den vanligaste komplikationen är kaspelbildning. Vi har något som heter kapselförsäkring och kostar 5500kr gäller 5 år. Detta täcker kostnader för implantatbyte vid kapselbildning, vilket drabbar 2-3%.

 

Hej Peter,
Jag gjorde en bröstförstoring för 24 år sedan och undrar om man måste byta ut implantaten nu?

Hej,
Så länge dina implantat är mjuka och fina så finns det ingen anledning till att byta. Men 24 år är en lång tid och utvecklingen har gått gramåt så jag skulle nog rekommendera att byta i framtiden. Det är dock inte farligt att ha dom kvar, men brösten förändrar sig med åren.

Hej Peter,
Jag ska genomgå en bukplastik om ett par veckor och har fått information om att fettsugning ingår. Var brukar man vanligtvis fettsuga – på själva magen eller på sidorna?

Hej,
Tack för din fråga. I fettsugningen ingår magen och lite på sidorna. Vill man fettsuga mer baktill så får man förhandla med sin operatör.