Det perfekta bröstet?

Bröst

Det perfekta bröstet?

Stora, små, toppiga, platta…. Bröst är en av de allra mest laddade kroppsdelar som finns och många, både kvinnor och män, har säkert en idé om vad just de tycker är finast eller bäst.

Till oss vänder sig kvinnor av många olika anledningar när det gäller deras bröst. En del lider av att de är för stora och kanske ger ryggvärk eller sitter i vägen. Andra mår dåligt av att de knappt har några bröst alls och känner sig okvinnliga på grund av det. Och många vill ha tillbaka den form på brösten som de hade innan de ammade sina barn. Och alla har de olika preferenser och önskemål som vi noggrant diskuterar igenom på konsultationssamtalet före en operation.

Efter att ha gjort många bröstförstoringar på sina patienter började en engelsk plastikkirurg, Dr Patrick Mallucci, för ett par år sedan fundera på om det faktiskt finns en specifik form på bröst som de allra flesta skulle betrakta som ett vackert bröst. Istället för att bara diskutera med patienter och andra kirurger beslöt hans sig för att göra en vetenskaplig studie av ämnet.

Hör honom berätta här hur studien gick till och vad slutsatsen blev:

Slutsatsen av studien är bland annat att storleken inte är avgörande för om ett bröst betraktas som vackert eller ej. Det är formen som avgör. Och det är ett bröst med “naturlig” form – där var både kvinnor och män överens.

 

Så vet du vilken bröstoperation du behöver! Ta reda på vilken operation som är mest lämplig för just dig. Ladda ner