CoolSculpting – det fungerar!

Före- & efterbilder, Patientberättelser, Kropp

CoolSculpting är en ny behandling som vi kan erbjuda i Stockholm sedan en tid tillbaka. Kortfattat är det en metod för att ta bort fettdepåer från kroppen, utan att behöva använda kirurgi. Exempel på behandlingsområden är kärlekshandtag, bullen på magen, ridbyxlår, gäddhäng etc.

Metoden går ut på att man fryser ned fettcellerna till -10 grader, vilket gör att dessa dör och sedan lämnar kroppen successivt via lymfsystemet. Slutgiltigt resultat får man efter ca 4 månader då så mycket som upp till 20-24% av fettet försvunnit.

Vi får mycket frågor om behandlingen och många undrar om den fungerar – de tycker att det låter för bra för att vara sant. Massor av studier är gjorda och mer än 2 miljoner behandlingar är utförda över hela världen – Akademikliniken är noga med att enbart erbjuda behandlingar som vi anser lever upp till sina löften. Men självklart är det ännu bättre att kunna visa upp några resultat som våra egna patienter fått med behandlingen, och här har vi nu ett bra exempel.

För 6 veckor sedan hade vi nöjet att behandla mediapersonligheten, designern etc Anitha Schulman som bland annat var besvärad över sin putmage som hon inte lyckats få bort efter sina graviditeter, trots träning och diet.

Igår var hon tillbaka hos oss för uppföljning och vi kunde tillsammans konstatera att de första resultaten av behandlingen ser mycket lovande ut. Putmagen är synbart mycket mindre redan nu och om två månader när Anitha kommer tillbaka för nästa återbesök kommer hon att ha ett riktigt kanonresultat, om hennes kropp fortsätter att svara lika bra på behandlingen som hittills. I september kommer du att kunna se slutresultatet – håll ögonen öppna här på bloggen.

Läs mer om CoolSculpting här >

Anitha har gjort 1 behandling av övre och en av nedre delen av magen. Så här berättar hon själv om sin upplevelse av behandlingen och resultatet >

bild_coolsculpting3 bild_coolsculpting2  bild_coolsculpting