Clinic Strömstad bröstförstoring

Bröst

bröstförstoring

Letar du efter en clinic i Strömstad som utför bröstförstoring? Vi på Akademikliniken är Nordens ledande klinik inom bröstförstoring och vi har kliniker på flera orter i Sverige som du kan vända dig till.

 

Bröstförstoring sker med plastikkirurgi, där implantat placeras i brösten med hjälp av en operation. Alla implantat har idag ett silikonhölje som innehåller saltvatten i form av koksaltproteser, eller en silikongel. Om du funderar på att göra en bröstförstoring finns det flera profiler på implantaten du kan välja mellan. Du kanske vill ha en hög, medium eller låg profil. Vilken profil du väljer kan bero på hur dina bröst ser ut före operationen, och dina individuella behov och önskemål kring resultatet av din bröstförstoring.

 

Bröstkirurgi

Det går att utföra bröstförstoring med hjälp av många olika kirurgiska tekniker. En vanlig metod är att lägga in protesen via en öppning som görs under bröstet. När ärret läks döljs det av bröstet, vilket innebär en god läkning som sedan inte syns så mycket. För den som har lite bröstvävnad brukar implantatet läggas under bröstmuskeln.

Implantatet kan också läggas in via armhålan, vilket dock innebär en mer komplicerad operation. Det kan vara svårt att skapa en god placering för protesen på detta sätt. En annan teknik vid bröstoperationer är att öppna kanten på vårtgården och lägga in protesen på det sättet. Risken finns dock att känseln då försämras i vårtgård och vårta.

 

Rätt storlek på implantat

När du ska välja storlek på implantat är det flera olika faktorer som måste vägas in. Det är inte bara viktigt att veta vilken BH-storlek du kommer få efter operationen. Plastikkirurgen måste också ta med vilken kroppsbyggnad patienten har i sitt avvägande, samt mängden befintlig bröstvävnad. Bröstväggens bredd och övergripande kroppssymmetri är andra aspekter som plastikkirurgen lägger fokus vid. De flesta plastikkirurger brukar rekommendera att patienten inte förstorar bröstet med mer än två BH-storlekar. Detta ger ett mer naturligt resultat och minskar risken för komplikationer.

 

Bröstförstoring hos Akademikliniken

Akademikliniken erbjuder olika sorters plastikkirurgi, där bröstförstoring är det mest efterfrågade. Du kan få bröstimplantat i form av droppformade eller runda inlägg. Själva operationen sker under narkos, och hänsyn tas till läget hos bröstvårtan samt din kroppsform. Här används implantat från Mentor, en amerikansk tillverkare med godkännande från FDA. Du har också möjlighet att välja implantat från Motiva som tillverkas av Establishment Labs.

När du väljer Akademikliniken får du tillgång till en klinik med flerårig erfarenhet av bröstkirurgi. Vi utför också andra behandlingar med fillers och muskelavslappnande injektioner. Även laserbehandlingar, hudbehandling med peeling och medicinska hudvårdsprodukter. Hos oss får du en nära patientkontakt vilket ökar din trivsel och trygghet.

Om du bor i Strömstad och funderar på att göra en bröstförstoring på clinic kan du boka in en konsultation med en av våra kirurger på närmsta klinik för att diskutera de möjligheter och önskemål du har.

Boka konsultation