Bröstlyft och implantat i kombination

Bröst, Fråga våra experter

Akademiklinikens Dr Mats von Wachenfeldt ger oss information om vad ett bröstlyft/bröstförminskning innebär och använder man implantat eller kroppseget fett?

Först och främst vill jag berätta om vad skillnaden är mellan en bröstförminskning och ett bröstlyft då det är många som har funderingar kring detta.
Skillnaden är att vid ett bröstlyft avlägsnas i princip endast hud, medan man vid en bröstförminskning även avlägsnar delar av bröstkörteln.
Kvinnor som önskar göra en bröstförminskning upplever ofta värk i axlar och rygg eller att brösten är i vägen vid träning. Ett bröstlyft har mer med bröstets utseende att göra. Ett bröstlyft kan även kombineras med bröstförstoring om man önskar större bröstvolym.
Båda ingreppen liknar varandra och går ut på att lyfta och forma brösten.

 

Vår kompletta guide till bröstlyft och bröstförminskning! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner


Vad efterfrågar patienterna för resultat?
Många patienter vill att brösten ska bli ungdomliga igen, man vill återskapa något som man tidigare har haft, kanske har man gått igenom en eller flera graviditeter eller en viktminskning. Det de flesta patienter är rörande överens om är att man vill åstadkomma ett naturligt resultat.

Använder man implantat vid ett bröstlyft?
Vanligast är att man kombinerar ett bröstlyft med ett implantat för att skapa ett så naturligt resultat som möjligt. Men man kan också använda sig utav kroppseget fett. Ibland kan vi kombinera två ingrepp om en patient gör en bukplastik samtidigt som ett bröstlyft kan vi använda oss av det kroppsegna fettet istället för implantat om patienten så önskar. Allt detta går vi igenom vid en konsultation för att skapa det resultat som patienten önskar. Vi tar också hänsyn till om det är möjligt att använda sig av kroppseget fett eller om ett implantat blir bäst för resultatet.

Hur kommer ärren att se ut efter en bröstförminskning/bröstlyft?
Man lägger vanligen ett snitt som ser ut som ett upp och nervänt ”T”, som går runt bröstvårtan och ner på den undre delen av bröstet samt utmed hudvecket under bröstet.

Läs mer om bröstförminskning/lyft >
Boka tid för en konsultation >